Peugeot 206: Hard klappend diesel geluid

Bouwjaar: 2001

Sinds twee weken heb ik twee maal het volgende probleem gehad met mijn peugeot 206 1.9 Diesel uit 2001:

Na ongeveer 40 / 45 km rijden begint de diesel een hard klappend geluid te maken bij het gas geven / verhogen van de toeren. Hij begint een soort van "tractor-achtig" diesel geluid te maken. Hardere klappen zeg maar.

Wanneer je de auto uitzet en weer opnieuw aandoet heeft hij er geen last meer van en is het geluid weer normaal, zoals het zou moeten zijn. Echter ik zou niet weten wat er aan de hand is, ook bij de garage langs geweest die het zo één, twee, drie ook niet konden zeggen.

Wat kan dit zijn ?

Colinder

Geplaatst door Colinder (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Rik9817 (0), 19 jaar geleden

Ik denk dat de inspuitpomp kapot aan het gaan is.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

In de pomp zit een vervroegingsklep, elektrisch, aan de zijkant van de pomp die wil er nog wel eens voor zorgen dat dit gebeurt,eerst kijken of er een update voor de software van de computer is als dat niet helpt de klep vernieuwen.

greefje (0) PRO, 19 jaar geleden

Klopt Oldtimer deze pompen lopen normaal nooit kapot. De software en de klep vervangen en het probleem is over. Alleen jammer dat deze klep zo duur is.

Colinder (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de tip. Er heeft een software-update plaatsgevonden met succes. Tot nu toe geen last meer gehad.
Nogmaals bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.