Peugeot 306: [2.0 HDI Break] tik bij op laten komen koppeling

Bouwjaar: 2000

Als ik de koppeling laat opkomen vanuit stilstand, hoor ik op het moment van aangrijpen soms een lichte tik ergens uit het vooronder komen. Deze tik is er lang niet altijd. Het is net alsof zich ergens iets zet. Dezelfde tik is soms hoorbaar bij het vanuit de tweede in de eerste versnelling schakelen als de auto bijna stilstaat. De koppeling is dan ingetrapt. De auto is al even op de brug geweest en rubbers e.d. lijken oke. Er is een hele kleine speling op de aandrijfassen voelbaar, maar dat mag eigenlijk geen naam hebben. De auto heeft bijna 170.000 km gereden. Heeft iemand enig idee wat dit geluid zou kunnen veroorzaken?

henkenrianne

Geplaatst door henkenrianne (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Bouten van de onderste motorsteun(reactiesteun) natrekken, en even goed kijken of de rechter steun wel goed vastzit op de carrosserie.

henkenrianne (0), 18 jaar geleden

Dank je wel Oldtimer! Hoopte al dat jij zou antwoorden.

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat het ook nog wel eens wil zijn is dat de schakelaar van het binnenlicht in het portier heen en weer beweegt op de carosserie. Een klein beetje vaseline op het puntje van de schakelaar wil dan wel helpen

henkenrianne (0), 18 jaar geleden

Waar zit die schakelaar Oldtimer?

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

In elke deurstijl aan de voorkant tussen de scharnieren meestal verborgen onder een soort van rubbertje.

henkenrianne (0), 18 jaar geleden

Oldtimer, ik zal wel niet al te nozel zijn, maar ik kan niets ontdekken....

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb even gekeken maar er zit bij de 306 toch echt een schakelaartje in de deurstijl.

henkenrianne (0), 18 jaar geleden

dus niet in de deur, maar in de stijl? Ik kan er tussen de scharnieren geen ontdekken. Ik zal vanmiddag nog eens speuren. Heb overigens het vermoeden dat het geluid idd uit de motorsteun komt. De laatste tijd parkeer ik de auto niet op de handrem maar in een versnelling. Als ik de motor uitschakel terwijl dus een versnelling ingeschakeld is en hij komt tot stilstand (schudt dus nog wat heen en weer) dan hoor ik het ook.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum