Peugeot 206: 206 loopt slecht op lpg.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.4

Hoi,

We hebben al een poosje een 206 die al vanaf het begin slecht loopt op lpg.
Als ik optrek en daarbij het gaspedaal intrap tot ongeveer driekwart, is er niets aan de hand en loopt de motor goed. Op het moment dat ik volgas geef, begint de motor te stotteren en in te houden. Dit is weer op te lossen door iets minder gas te geven (tot ongeveer driekwart) en dan pakt de motor weer goed op.

Ook is er een probleem als de motor warm is en de motor enige tijd stil heeft gestaan. Als ik dan de motor start begint hij heel beroerd te lopen en slaat meestal weer af. Dit gebeurt meestal een keer of 3 a 4 achter elkaar, pas daarna loopt de motor weer redelijk goed.

Is er iemand die mij hiermee kan helpen?

Groeten,

Patrick

patrickvn

Geplaatst door patrickvn (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

patrick, je kunt het beste morgen een ritje maken op benzine. zijn de klachten er dan nog? als het gas/luchtmengsel niet goed is krijg je ook zulke klachten.

TrafficBandit (0), 13 jaar geleden

Dat klinkt een beetje als een brandstoftoevoerprobleem. Pomp in je tank kapot ? Filter verstopt, leiding ergens dichtgedrukt ? Slecht functionerende verdamper ?

patrickvn (0), 13 jaar geleden

Vandaag even op benzine gereden en dan doet het probleem zich niet voor. Dus het idee dat het waarschijnlijk iets te maken heeft met de luchttoevoer valt af.........

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

gas druk laten controleren + eventueel afstellen. gas druk sensor gaat ook wel eens kapot, en het gas filter vervangen

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.