Peugeot 306: 306 station rijdt ontzettend onzuinig

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hoi allen,

Ik heb even een vraagje. Wij hebben vanaf mei 2014 een 306 station aangeschaft. Prima auto, rijdt ontzettend lekker en geen problemen mee.

Echter vinden wij dat de auto wel enorm veel van benzine houdt. Hij rijdt ruim 1 op 8 en dat vind ik toch eigenlijk een beetje te gortig als ik eerlijk ben. We rijden alleen snelweg en langere afstanden.

Als voorbeeld, we zijn dit weekend naar Amstelveen gereden en de auto heeft op een ritje van in totaal 85 kilometer, ruim 11 liter benzine verbruikt. Dit is 1 op 7,7. We hebben expres gewoon overal de maximum snelheid gereden en niet als een gek lopen gassen en hebben alleen snelweg gereden.

Heeft iemand enig idee hoe dit kan? De bandenspanning en banden zijn prima, de bougies zijn vervangen en de auto heeft gewoon zijn juiste onderhoudt gekregen.

Het is een hele fijne auto maar als je nagaat dat de auto ruim 3/4e tank gebruikt bij een ritje naar Antwerpen (heen en terug 340 kilometer) en ruim 11 liter om even naar Amstelveen en weer terug te rijden, zijn we eerder van plan om de auto eruit te doen. Het gemiddelde van de auto volgens de fabrieksopgave is 1 op 14,5 (gecombineerd). Nu weet ik wel dat dit afwijkt, maar een dubbel verbruik van de fabrieksopgave lijkt me ietwat overdreven. Bij de garage hebben we al gevraagd of de brandstoftoevoer te rijk staat afgesteld maar dit kan volgens hun niet worden aangepast.

Wie heeft er een idee?

Met vriendelijke groet en alvast bedankt,

Amber

306station

Geplaatst door 306station (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

Brandstoftoevoer kun je inderdaad niet afstellen.
Je kunt wel fouten in het inspuit systeem (als die er zijn) opsporen en repareren en daarmee een verhoogd verbruik opheffen.

Heeft de auto vanaf de aankoop zoveel gebruikt?
Brandt het motorlampje tijdens het rijden? Gaat dit wel aan als je het contact aan zet?

306station (0), 9 jaar geleden

Hoi,

In het begin hebben we er niet zo op gelet omdat het meer een auto voor "erbij" was , maar nu we hem vanaf oktober veel meer gebruiken valt het ons echt enorm op. Het motorlampje brandt niet tijdens het rijden en alle lampjes gaan branden op het contact. Het airbaglampje blijft wel branden, dit is vanaf twee weken na aankoop al zo en hier is nog geen oplossing voor gevonden. Soms is het uit, maar meestal is het aan.

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

Is er in de tijd dat je de auto hebt een APK-keuring uitgevoerd?
Want een veel te rijk mengsel zou eigenlijk tot afkeur moeten leiden bij de 4-gas test.

306station (0), 9 jaar geleden

De auto is recentelijk apk gekeurd, in november.
De MAP sensor kan hier dus voor zorgen begrijp ik? Dan zullen we dat eens na laten kijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum