Peugeot 307: 307 break 1.4 16v stationair bibberen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

Hallo,

Heb sinds een paar week een 307 break 1.4 16v van 2004 met ong. 50000km op de teller.
Auto bevalt me ondanks de 1.4 16v toch goed, lekker veel ruimte etc. MAAR:
Bij stationair draaien gaat hij na ongeveer 1 a 2 minuten na het starten lichte trillingen geven die zich onregelmatig
voor doen, deze voel je in de stoel, het lijkt een beetje op het trillen van een oude diesel alleen dan dus onregelmatig, af en toe wat gebibber dus.
Als ik een beetje gas geef naar ongeveer 1100 of 1200 toeren gaat het weg.
Als ie net gestart is doet hij het niet, bij het aan doen van de airco wordt het in eerste instantie erger, daarna valt het terug naar het niveau
zoals hierboven omschreven.
Heb onder de motorkap gekeken ( bij een draaiende motor ) en de motor lijkt redelijk los te liggen, ik bedoel dat er veel beweging in het blok zit als
hij draait. Heb dit vergeleken met een aantal andere auto's ( andere merken) en in vergelijking daarmee beweegt het blok van de 307 behoorlijk. ( ook het bibberen in het interieur viel bij de 307 veel meer op)
Auto is nu terug geweest ( komt van een peugeot dealer) maar probleem is niet verholpen.
Iemand een idee?

Opoe

Geplaatst door Opoe (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Opoe (0), 17 jaar geleden

Niemand?
De auto houdt trouwens de eerste minuut nadat ik hem de eerste keer op een dag start ook in, de auto reageert niet relaxed op het gaspedaal, bij een klein beetje gas geven schiet hij soms vooruit, soms gebeurt ook het tegenovergestelde, bij wat meer gas geven in eens inhouden. Meestal is dit alles na 1 of 2 minuten rijden over.

amplifier (0) PRO, 17 jaar geleden

Wat wel eens wil helpen bij deze motoren, is om beide lambda-sondes te vervangen, en de bougies te vernieuwen, zover ik weet geeft de auto dit meestal wel aan dmv diagnoselampje. Maar in de 206 heb ik verschillende keren vervangen, als deze slecht lopen. Weet niet of de auto nog in fabrieksgarantie is???

Opoe (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor je reaktie, op de auto zit om precies te zijn nog een week fabrieksgarantie, volgens mij tot 16 juni. Verder heb ik een jaar leeuwekeur garantie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.