Peugeot 306 1993: Aandrijfas linksvoor

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: LFZ (XU7JP), Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 74
ComputerComputer

Goedemiddag,

Zojuist wilde ik de buitenste homokineet van de een Peugeot 306XT vervangen. Bij het loshalen van de aandrijfas leek het er op dat hier geen gebruik gemaakt is van een losse homokineet op de aandrijfas. Als ik op kenteken een homokineet bestel ziet die er ook anders uit. Weet iemand hoe dit precies zit bij deze auto?

Stan96

Geplaatst door Stan96 , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

harry4203 PRO, 1 jaar geleden

Aandrijfas eruit, binnenste hoes losmaken en tripodekoppeling verwijderen(LET OP DAT DE LAGERS NIET UIT ELKAAR VALLEN) , en dan buitenste hoes via deze kant verwijderen en weer monteren.
Je kunt proberen de buitenste homokineet eraf te slaan, maar iemand moet dan de as tegenhouden. veelal krijg je em niet los. Je kunt nog als je de as eruit hebt deze in de bankschroef zetten en proberen de homokineet eraf te slaan, maak pas op dat je em niet beschadigd.

    klopt Harry. dat zijn 33 lager-naaldjes per ring kan ik hier melden. Ik miste er 2. Heb wat langere na moeten bestellen en die weer op maat moeten slijpen. - JanVersteeg, 6 maanden geleden

Stan96, 1 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Harry. Ik wil graag de buitenste homokineet vervangen, niet alleen de stofhoes. Ik heb ervaring bij andere auto’s met een homokineettrekker, dit werkt best prima. Maar hier lijkt het erop alsof de buitenste homokineet een geheel met de as is. Kan er verder niks op vinden op internet

harry4203 PRO, 1 jaar geleden

Plaats even het chassisnr, kijk ik ff mee

Stan96, 1 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. We hebben het nu even op een minder nette manier opgelost (stofhoes in tweeen gesneden en goed dicht gelijmd… even kijken hoe lang dat goed blijft. Bijgevoegd een foto van de buitenste homokineet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum