Peugeot 306 2001: 3-polig Thermocontact

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFW, Motorinhoud (cc): 1360, Vermogen (kw): 55

Op een 306 1.4 van 2001 loopt de motortemperatuur in zomerse omstandigheden (en aan het stoplicht na een snelwegritje) vlot de 90° voorbij. De ventilator schiet daarbij niet in actie.
Ik wil het thermocontact controleren en merk dat dit 3 aansluitpennen telt.
Kan iemand me laten weten hoe dit contact werkt, a.u.b. Is dit een contact voor een ventilator met 2 snelheden ? Bij welke motortemperatuur is de eerste snelheid dan verondersteld in werking te treden (ik lees soms berichten die het hebben over inschakeltemperaturen van ruim boven de 100° C, waarbij ik toch even van m'n stoel val ...)

luuke64

Geplaatst door luuke64 , lid sinds 2 weken geleden

1 Reactie

kaleido 1 PRO, 2 weken geleden

Je hoeft niet van de stoel te vallen doordat het koelsysteem onder druk staat door de dop zal het koelwater ook later gaan koken .
Meet eens op de stekker , je hebt waarschijnlijk 1 plus die dan via je thermocontact doorgeschakeld wordt naar je fan .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.