Peugeot 306: aansluiten van radiator Peugot 306

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

ik wil de radiator gaan plaatsen maar ik zit met het volgende.
Ik krijg de zwarte klem niet los die onderaan aan de linkerkant zit aangesloten op het witte bochtje onder aan de radiator.
wie weet hoe deze los gaat voordat ik hem stuk trek.

nielson50

Geplaatst door nielson50 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Volgens mij kunnen er meerdere systemen onderste radiateurslang op zitten. Zit hier toevallig een veertje/veer-borgje in de radiateur die de onderste radiateur-slang borgt?

nielson50 (0), 12 jaar geleden

ja volgens mij zit het zo zoals u verteld.Hij gaat over in een dikke buigzame slang die gekoppeld wordt door die klem die ik niet los krijg. op deze klem zitten twee plastic stukje beugel, een aan de boven en een aan de onder kant, die kunnen een stukje los maar verder zit er geen beweging in, tenminste ik durf niet harder te trekken omdat ik bang ben dat ik ze afbreek.

Beunhaas (520) PRO, 12 jaar geleden

Dan koop je toch eerst een paar echte schroefklemmen (slangklemmen) en trek je die ondingen stuk...

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Volgens mij gaat dat niet Beunhaas. Wat ik me er van herinner, zit er op de onderste radiateur-slang óf een metalen bus en valt dit deel van de slang in de radiateur-opening en wordt dan geborgt met een soort veertje, óf het is het systeem met een soort draai-ring met 3 plastic oortjes, die dan vasthaken achter een 3 tal lipjes op de radiateur, maar ook bij deze laatste uitvoering valt de slang IN de radiateur-opening.
Het 1ste systeem is k#t omdat de metalen bus vast roest in de radiateur, en het 2de systeem heeft als nadeel dat de kunststof ring bijna niet los te krijgen is vanwege de slechte bereikbaarheid daaronder in dat hoekje. De 2 vergrendelingen beetje aan de voorkant kun je nog wel loskrijgen, maar de achterste is vrijwel onbereikbaar. Wellicht een idee om de radiateur eerst uit z'n bevestigingen te halen zodat je iets meer richting motorblok kunt en anders de onderste slang loshalen aan de andere zijde (waterpomp) en inspuiten met lekkere vette siliconen-spray en em samen met radiateur door het gat eruit te halen zodat je em buiten de wagen op je gemakje los kunt halen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.