Peugeot 206: Abs sensor geeft onduidelijke waarde

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1100

Hallo,

Vandaag verving ik de achteras van een Peugeot 206.
Bij montage van de donoras blijkt dat het Abs lampje aangaat. Uitlezing wijst uit dat de rechtse achter Abs sensor een constante snelheid weergeeft van 655km/u, ook bij stilstand en terwijl de drie andere wielen dan 0 km/u aangeven.
Is iemand vertrouwd met dit probleem?
Kan eventueel het Abs lampje uitgeschakeld worden, aangezien in de Abs eigenlijk toch niet nodig hen.
Probleem is wel dat de stop lamp en deze van de handrem ook aangaan.
Hopelijk kan iemand helpen.

RDC

Geplaatst door RDC (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Brum1467 (0), 10 jaar geleden

Waarom niet gewoon de sensor vervangen, kan toch ook van de oude as afgehaald worden?

RDC (0), 10 jaar geleden

Sensoren van beide assen verschillen van model. Vreemde is dat de linker sensor wel correcte waarden doorgeeft.

Brum1467 (0), 10 jaar geleden

Dat kan toch simpel verklaard worden doordat de rechter sensor of abs ring dan waarschijnlijk stuk is? Als de linker sensor wel gewoon werkt, is het afwijkende model ten opzichte van de oude as kennelijk geen probleem.

Overigens moet het lampje bij starten gaan branden en vervolgens uitgaan, anders is het apk afkeur. Dus enige optie is het abs systeem repareren.

hans4074 (0) PRO, 10 jaar geleden

Als de donor-as van ongeveer hetzelfde bouwjaar is als de auto (en as) dan geven ze 2 types sensoren op, namelijk met schijven of remtrommels achterzijde, dus daar zal het verschil in zitten. Waarschijnlijk zit er dan ook verschil in de naven en dus de signaalkrans. Een 1100cc, zoals je opgegeven hebt, heeft trommels.

RDC (0), 10 jaar geleden

Ik heb dus in totaal drie assen liggen, allen met trommels. Zitten dus 2 soorten sensoren in. 1 type rechthoekig (in de naaf enkel een ring) en circa 5 mm dik en een ander type meer vierkant met een dikte van circa 9 mm (in de naaf een ring met tanden).
Alle combinaties sensoren/wielnaven werden al uitgeprobeerd met negatief resultaat.
De uitsparingen in de assen waar de sensoren in bevestigd worden zijn van dezelfde grootte, maar de uitsparingen in de trommelplaat verschillen.


Vreemd is gewoon dat de sensor een constante snelheid van 655 km/u geeft, ook al staat de wagen stil???
Voor dit laatste had ik graag een verklaring gehad.

hans4074 (0) PRO, 10 jaar geleden

Zo 1-2-3 geen verklaring voor. Welke storing (en snelheid) lees je uit als je de sensor Ra loskoppelt? Heb je de sensor al op weerstand doorgemeten en vergeleken met de weerstand van de La sensor? Als de stekkers van de "donor" sensors(s) hetzelfde zijn, sluit dan eens 1 van die sensors aan om via het diagnoseapparaat te controleren wat de snelheid dan aangeeft bij stilstand.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.