Peugeot 207 CC: Accu verwijderen Peugeot 207 CC

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Beste techneuten,vanmorgen wilde ik mijn auto starten en
hoorde alleen een klik van het startrelais,dus vemoedelijk de accu leeg,nu mijn probleem ,omdat mijn auto in een ondergrondse garage staat waar geen stroom voor een lader aanwezig is wilde ik de accu demonteren en dit bleek toch moeilijker dan ik verwachte,ik had de kabels losgemaakt en dacht de accu na het indrukken van de plastic lip aan de voorzijde er uit te kunnen trekken,dit bleek echter niet mogelijk de accu beweegd wel en gaat ongeveer 1cm naar boven maar blijtf dan steken en is er met geen mogelijkheid uit te krijgen,wie kan mij helpen zit er nog ergens een verborgen lip of moet hij er echt zo uitkunnen.
m.v.groet Hans.

hansbranger

Geplaatst door hansbranger (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Hans, om de accu eruit te kunnen krijgen, moet de computer die aan de zijkant in de accu-bak zit, eerst omhoog. Als het goed is kunnen de stekkers gewoon op de computer blijven zitten. Hooguit moet je het kabel-klemmetje of bindstripje van de kabelboom vooraan even los zien te krijgen. Daarna trek je met een beetje kracht de complete computer omhoog uit z'n huisje en legt em even opzij. Hierdoor kun je de accu iets verder kantelen en wil de accu wél (schuin) omhoog en eruit.

hansbranger (0), 12 jaar geleden

Beste Hans 7074,vriendelijk bedankt voor de tip,ik heb al veel verschillende auto merken gehad maar een auto waar bij je boord computer moet verwijderen om de accu uit de bak te krijgen ben ik nog nooit tegen gekomen,het is natuurlijk vanwege ruimtegebrek,dat begrijp ik wel ,maar je staat toch raar te kijken als je auto ineens niet meer start en je denkt de accu even op te laden en die wil er niet uit je ziet een
grote lip zitten met een pijl erop en denkt die moet natuurlijk naar achteren en vervolgens lukt het nog niet,terwijl de meeste autos gewoon een plaatje met een bout gebruiken,dan kan je ook zien wat je los moet maken om hem er uit te halen,maar bij de 207CC zie je niets,ik hoop nu maar dat het inderdaad de accu is en niet de startmotor want d verlichting en de deurvergrendeling werken nog wel,ik hoor allen een ratelend geluid als ik start en het accu lampje brand,ik rij weinig met de auto en hij heeft de hele week stilgestaan,ik dacht dat ik misschien iets aan had laten staan,mistlampen of ruitverwarming of i.d want ik heb nog nooit accu problemen gehad,maar weet inmiddels wel dat er veel mis kan gaan met dit type auto,heb er ook al een nieuwe catalysator inzitten (emissie storing)ook een grapje van bijna 1000 euro en valt niet te clamen bij Peugeot,terwijl de auto net 40000km heeft gelopen,dit is wel een heel ander verhaal maar ik moest het even kwijt omdat ik kennelijk door pech achtervolgd wordt met deze auto en het toch nog steeds een geweldige auto vindt.

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Je mag best even mopperen hoor, k'heb m'n oren toch dicht. Een accu kan ook defect zijn, dus misschien verstandig om em eerst eens op te laden en dan te laten testen al was het maar om te voorkomen dat je de accu er over een poosje weer uit moet halen.
Je omschrijving van het ratelende geluid klinkt inderdaad als een zwakke accu.

hansbranger (0), 12 jaar geleden

O.K dat was ik ook van plan ik heb al een volle accu klaarstaan en ga morgen de accu er uithalen en opladen,alleen vraag ik me wel af wat de oorzaak is alle electronika word automatisch uitgeschakeld wanneer je de auto afsluit inclusief de radio,ik heb de auto goedrijdend weggezet en
toch dit probleem,kan natuurlijk een defecte accu zijn,maar goed morgen zal ik er achterkomen,in ieder geval heel vriendelijk bedankt voor de tip,toch wel handig zo`n site voor problemen!
met vr. groet,Hans.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.