Peugeot 106: acculampje blijft branden

Bouwjaar: 2002

wanneer ik de auto start en een paar keer flink gas geeft brand de accu lamp en wil niet meer uitgaan.pas wanneer ik de auto uitzet en opnieuw start dooft hij,maar licht na een paar seconde weer op.accu en dynamo zijn al vervangen maar geen resultaat.
iedereen met een tip word alvast bedankt....

tdi

Geplaatst door tdi (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Misschien te simpel gedacht hoor, maar slipt je v-snaar of multiriem niet ontzettend?

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Volgens mij blijft het lampje wel vaker ff branden als je de auto pas start en de motor weinig toeren maakt... meestal gaat hij wel uit als je ff gas geeft, raar.

Ik zou idd de riem ff controleren op de spanning en ff nameten of je ongeveer 14volt hebt op je accupolen tijdens het draaien van de motor.
Als je namelijk wel 14volt hebt laadt hij de accu tenminste wel op!

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

de stroom door het lampje loopt eigenlijk regelrecht naar het dunne stuurdraadje van de dynamo, om wat te testen kun je 2 dingen doen,maak het dunne draadje eens los van de dynamo en start de motor, gaat het lampje dan ook branden dan zit het in de bedrading, anders zit het in de dynamo.Ten 2e meet eens de spanning die komt vanaf de dunne aansluiting van de dynamo is die lager dan de spanning van de dikke draad op je dynamo dan is de dynamo stuk. En kijk eens naar de massa aansluitingen van de motor met de carroserie en met de accu.Als dat allemaal niets is maak dan eens een regelrechte verbinding tussen de dynamo+ en de accu.

tdi (0), 19 jaar geleden

bedankt voor de reacties allemaal.mijn accu word gewoon goed opgeladen en start probleemloos,en slipt ook niet.
ik zal de bedrading eens nameten in het weekend zoals oldtimer het omschreef.ik laat het wel weten als ik het heb opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum