Peugeot 307: Achterklep wil niet meer open

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4 HDI

Klant met een 5 deurs 307 HDI heeft de klacht dat hij de achterklep van het ene op het andere moment niet meer open kan krijgen.

Hij komt morgen en mijn vraag is eigenlijk of hier zonder sloopwerk een foefje voor is. De klep gaat normaal met cv open en dicht en er zit een elektrisch slot in zonder sleutel?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (170) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

vervoort11761 (0) PRO, 17 jaar geleden

achterbank plat leggen. in koffer kruipen met een fijne platte schroevendraaier. in het kofferslot is een klein gaatje voorzien. daar met schroevendraaier in peuteren en je zal zien dat het slot losspringt.

Siem Bijman (170) PRO, 17 jaar geleden

Gaan we proberen. Weet je ook wat de oorzaak kan zijn dat hij niet meer op die elektrisch bediende achterklep hendel reageert? Breuk in bedrading bij de doorvoer?

vervoort11761 (0) PRO, 17 jaar geleden

probleem komt niet zoveel voor . waarschijnlijk draadbreuk in doorvoer zoals u zegt of anders misschien microswitch van bediening slot.

Siem Bijman (170) PRO, 17 jaar geleden

Dankje, laat het morgen wel weer even weten.

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Zit vrijwel zeker in de micro-schakelaar in de handgreep van de achterklep, daar komt wel eens vuil in.

Siem Bijman (170) PRO, 17 jaar geleden

Bedankt voor de "losmaakltip" vervoort. Zonder je info had ik dat niet gezien.

Probleem is opgelost. het bleek dat (door een vroegere schade??) de stekker van het achterklepslot los was gegaan, want de borging was afgebroken. Deze wordt normaal doorgeschakeld naar de microswitch,die weer door een maak-en breekverbinding het slot open maakt. Dit lijkt inderdaad heel kwetsbaar voor vuil ed.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.