Peugeot 206: Afslaan motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 XS

Auto sloeg regelmatig af in bochten en voor stoplichten. Naar monteur geweest en uit laten lezen. Een of andere sensor vervangen en de mededeling als het nog niet in orde was dat de volgende "stap" een stappenmotor van 200 euri excl uit- inbouw. Op diverse forums gelezen dat het veel meer kan zijn. Bobine, verontreiniging systeem, stappenmotor reinigen, enz. Wat is wijsheid? Waarmee te beginnen? Heb begrepen dat je ook dingen zelf kan uit proberen zoals tijdje snelweg op 3000 toeren, injectiereiniger, nachtje min eraf en dan in alle versnellingen opschakelen en terugschakelen. Wie kan mij helpen? Ben maar een leek. Met vr. groet L. den Heijer.
Email kan ook : ldenheijer@hotmail.com Voorschoten

ldenheijer

Geplaatst door ldenheijer (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

Dat afslaan in bochten: trap je dan je koppeling in, zodat je motor terug naar stationair zou moeten vallen? (dan lijkt me stappenmotor aannemelijk). Of is het zo dat je auto dan uitvalt terwijl je gas geeft? Welke sensor zou vervangen moeten worden? Probeer e.e.a. even wat duidelijker te omschrijven.

ldenheijer (0), 17 jaar geleden

Geef geen gas in de bochten. Heb navraag gedaan bij monteur die heeft de temperatuurvoeler vervangen. Auto gaat nu moelilijker starten en bij stilstaan zonder gas aan te raken van toerental veranderen, soms best wel heftig. Erwin in ieder geval alvast bedankt voor je reaktie.

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

het schommelende toerental bij stationair is waarschijnlijk je stappenmotor. Die zit in het gaskephuis en is schoon te maken, alleen is de vraag hoe lang het helpt, maar het is de moeite waard om te proberen (200 euro)
En dan moet ook meteen de gasklep/ gasklephuis gereinigd worden.
Je kunt dit allemaal ook makkelijk zelf doen, hoor. Maar als je echt geen sjoege hebt van techniek kun je het beter laten doen, schoonmaken kost niet zoveel, hooguit een half uur arbeid (= 40 euro bij Peugeot?)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.