Peugeot 306: Afslaan motor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

Wij hebben een Peugeot 306 uit 2001. Sinds 3 weken hebben wij een probleem bij het starten.
De auto start namelijk slecht (alleen door gas te geven) en slaat veel af. Vooral als de motor nog niet op temperatuur is, maar ook als er al wat langer gereden is. Bij de garage gaf de computer bij uitlezing aan dat er een sensor stuk was (stationairsensor?). Deze is vervangen. Er is ook een sensor vervangen die de temperatuur van de motor regelt.
Nu blijft de motor wel vaker lopen, maar nog steeds problemen met starten en rijden. De computer is inmiddels 3 x gereset, maar het probleem blijft. Bij uitlezing van de computer door de garage wordt er geen probleem geconstateerd, maar het probleem is er wel. Starten lukt alleen door flink gas te geven en zo gauw het gas losgelaten wordt, stopt de motor. Als je eenmaal aan het rijden bent en je neemt gas terug (bijvoorbeeld voor filerijden of stoplicht) dan gaan meteen de lampjes aan en stopt de motor ermee. Soms kan je het voorkomen door even gas te geven, maar dat is ook geen garantie. De garagehouder heeft vanalles schoongemaakt, maar het probleem blijft. Hij weet het ook niet meer. Wij al helemaal niet. Wie kent dit probleem en kan een oplossing bieden?

Esk

Geplaatst door Esk (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

hennep (0), 16 jaar geleden

lambdasonde defect,niewe rotor + verdeler of bobine ,massakabel die niet goed contakt maakt.

hennep (0), 16 jaar geleden

koelvloeistoftemperatuursensor was al vervangen?

Esk (0), 16 jaar geleden

Ja, die sensor was al vervangen. Als je na een tijdje rijden opnieuw start, blijft de wagen wel stationair lopen. In het begin niet. Maar zo gauw je het koppelingspedaal met lage snelheden aan durft te raken, slaat de motor alsnog af.
Ik ga bovenstaande zaken meenemen naar de garage om ernaar te laten kijken. Er was al wel gekeken naar de massakabel. Ik heb begrepen dat de stappenmotor al is vervangen. Bij lage snelheden daalt het toerental naar <400 ipv rond de 600rpm waar het zou moeten liggen.

Esk (0), 16 jaar geleden

Nou, het euvel is gevonden. Niet dat ik daar dan blij van wordt, maar ok.

Het probleem is een defecte stationairregeling computer en de bobine.
Zéér dure reparatie. Hopelijk kunnen we een 2e handse vinden op de sloop en vervolgens iemand die handig genoeg is om 'm er in te zetten...

KRG (0), 16 jaar geleden

Het lijkt me sterk dat deze beide zaken tegelijk de oorzaak zouden zijn. Laat eerst maar eens beter meten wat precies gebeurt als de motor weer afslaat. En wat bedoelen ze met defecte stationairregeling computer: de stappenmotor ?

waarom ook de bobine als oorzaak:

lijkt me een niet zuiver verhaal.

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

KRG als je even terugzoekt op deze site zul je zien dat deze storing geregeld voorkomt met dezelfde oorzaak nl. piekspannigen in het primaire gedeelte van de bobine vernielen in de motorEBE het stationaire gedeelte.
De oplossing is meestal het vervangen van de bobine en de motorEBE, en soms ook nog de stationaire regelmotor(stappenmotor).

Esk (0), 16 jaar geleden

Inderdaad is wat ik begrepen heb van de garage het bovenstaande verhaal: door een piekspanning is het gedeelte van de computer waar de stationairregeling in zit kapot gegaan. De bobine werd alleen aangeraden om preventief te laten vervangen, niet omdat hij nu stuk was (op het oog dan). De stappenmotor was al vervangen, dus hoeft niet meer. We laten 'm toch maar repareren (daar gaat m'n eindejaarsuitkering...).

Ik word alleen even niet blij als ik lees "is meestal de oplossing". Kan het ook niet de oplossing zijn dan?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum