Peugeot 406 Coupé 1999: afstandsbediening geeft geen signaal

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: RFV, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 97

Ha Forumlui!

ik heb sinds een tijdje een Peugeot 406 coupé. Toen ik de auto kocht had de verkoper aangegeven dat het contactslot kapot was gevroren. Deze is tijdelijk vervangen door een universeel slot van Bosch. Alles doet het naar behoren, behalve dat ik een "stroomgroep" in de auto mis. De aanjager, stoelverwarming en een deel van het klokkenpaneel krijgt geen stroom. Er is ondertussen een nieuw contactslot onderweg... Nu zit ik echter met het volgende.

één van de dingen waar ik mij het meeste aan stoor is dat op dit moment de centrale deurvergrendeling alleen werkt als het deurslot gebruikt wordt. ik heb de batterij in de afstandsbediening doorgemeten. Deze geeft een voltage van 3.1.. dit lijkt mij nog prima. Echter als ik op het knopje druk zie ik ook geen lampje branden of iets dergelijk. Weet iemand waar ik het beste kan beginnen met een oplossing zoeken?

groetjes!

Njiua

Geplaatst door Njiua (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

lange-frans (0), 2 jaar geleden

zou kunnen kijken of batterij er goed in zit en dat de contactjes schoon zijn dat de knopjes van AB werken........ is het een lampje wat rood moet oplichten of is het infra-rood . .maar vind dat '' kapotgevroren contactslot '' vreemd verhaal denk dat er meer dingen geen stroom krijgen.

Njiua (0), 2 jaar geleden

de kunststof schakelaar achter het contactslot is doorgedraaid. Mogelijk dat er inderdaad meer dingen geen stroom krijgen maar dat is tot dusver nog niet opgevallen. Alle zekeringen heb ik wel gecontroleerd, hier is niets geks aan te zien.

Ik verwacht echter niet dat dit invloed heeft op de AB. het lampje wat zou moeten branden is naar mijn weten gewoon een rood lampje.

groeten

lange-frans (0), 2 jaar geleden

klopt heeft totaal geen invloed op AB. maar als AB het doet moet dat lampje inderdaad gaan branden ....lampje doormeten die kan ook nog stuk zijn .
.

patrickmk3 (0) PRO, 2 jaar geleden

afstandsbediening moet even gekeken worden deze signaal nog verstuurt.
vermoedelijk aangezien het lampje ook niet brand is de afstandsbediening kapot.
even goed de print controleren op beschadigingen missende onderdelen of corrosie.
en zoals al aangeven plaatsing van batterij of dit correct is.

    tevens is het een een knops afstandsbediening nog bij deze ?
    naast de sleutel baard zit daar nog een lampje deze licht niet op is ir.
    in dit geval zou je dit kunnen bekijken met een camera dan is ir licht zichtbaar.
    zal een paarse gloed geven. - patrickmk3 (0) PRO, 2 jaar geleden

willyvan (5) PRO, 2 jaar geleden

ik heb tester of deze fm signaal verstuurd kan dat voor je gratis testen

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.