Peugeot 206: afstelling versnellingspook

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Wie kan mij vertellen of de versnellingspook te verstellen is?
Reden is dat als ik hem naar voren duw je verwacht in zn eerste versnelling te zetten.
Regelmatig zit die dan in de derde versnelling
Maar wil je in de eerste versnelling wat ook makkelijk gaat moet je toch iets wat naar links duwen.
Het is niet schokkend of dat er defecten zijn ,aar als je dit iets kan veranderen zou ik dat wel doen.
Weet je het dan lees ik het wel.

gr,Hans

H.Middel

Geplaatst door H.Middel (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Pook c.q. schakelmechanisme is niet af te stellen. Wellicht ergens op een overbrenging veel speling? Bij Peugeot (en waarschijnlijk de meeste merken) staat de pook in rust-stand vóór de 3de (naar voren) en 4de (naar achteren) versnelling, m.a.w. wil je em in z'n 1ste versnelling zetten, dan zul je de pook eerst zelf naar links moeten trekken en naar naar voren. Duw je de pook, zonder naar links te trekken naar voren, dan wordt het de 3de versnelling die dan inschakeld.

Brum1467 (0), 12 jaar geleden

Waarschijnlijk speling op de schakelstangen, of op het heveltje dat met een paspen op een asje op de bak zit. Op deze paspen komt vaak speling, waardoor de pook zijdelings erg veel speling krijgt.

Nieuwe hevel met paspen plaatsen, of de oude hevel met geschikte locktite op de as lijmen, dan krijg je nooit meer speling.

H.Middel (0), 11 jaar geleden

laat het wel zo misschien is het dus wel normaal eerst pook iets naar lings trekken dan naar voren in zn eerste versnelling.even beetje rekening mee houden

kaleido 1 (1895) PRO, 11 jaar geleden

Alle 99 % van de versnellingspoken moet je naar links bewegen om de eerste versnelling te kiezen , lijkt mij dus niets aan de hand , als hij dan zonder problemen schakeld.

H.Middel (0), 11 jaar geleden

Dat denk ik ook Ferrie maar ben het niet zo gewend met andere voertuigen die ik heb gehad bij deze viel of merk je dat met meer nauwkeurigheid ingeschakeld moet worden.

H.Middel (0), 11 jaar geleden

Er treden regel matig nieuwe geluiden naar boven zoals een zingend geluid als je de airco aanzet waarschijnlijk de aircopomp wordt event een van de sloop als het verergerd.
Maar nog vervelender is getik bij het nemen van vooral een rechterbocht het geluid komt achter vandaan.
Speling op de wiellagers voel ik niet.
Is het dan een stabilisator stang of torsie stang het moet bij een rond draaiend iets onderdeel wezen.
Rechtuit rijdend is het stuk minder maar niet weg baal daar wel van heb hem nog niet zolang de koppelingset is ook al vervangen gevoeligge wagentjes merk ik wel.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.