Peugeot 206: Airco, verwarming, aanjager valt uit. Hoogstwaarschijnlijk vocht

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 XS

Goedenavond, mijn vader heeft een probleem met zijn 206. Airco etc doen het niet meer. Is eerder voorgekomen en toen is het spontaan opgelost. Nu is hij door het recente weer door een grote plas gereden en nu is alles weer uitgevallen. Heeft iemand enig idee waar te zoeken?

Ik vermoed dus zelf dat het iets met vocht te maken heeft maar het kan net zo goed iets anders zijn. Ik heb geen verstand van auto's... :-)

Alvast bedankt

Edwin71zzz

Geplaatst door Edwin71zzz (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Probeer eens iets duidelijker aan te geven wat er nog meer uitvalt? En wat bedoel je met ..airco doet het niet meer? De totale bediening van de airco, of komt er geen gekoelde lucht meer.
Wat voor type airco is het? Een simpele aan-uit airco of een temperatuur regelende airco/climat control?

Edwin71zzz (0), 13 jaar geleden

Beste Hans, het is een simpele uitvoering aan-uit, ik vermoed dat het vooral komt dat de ventilator niet meer werkt dat er ook geen koude lucht meer komt maar dat zal ik nog even navragen voor de zekerheid. De zekeringen heb ik allemaal nagekeken maar die zijn allemaal goed.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

De mogelijke combinatie met regenwater en uitval is een lastige. Het enigste wat ik zo zou kunnen bedenken is dat er water/vocht naar binnen zou kunnen komen via de opening waar het pollenfilter in moet zitten = voor de auto staand, motorkap open, links achter in het hoekje net onder de voorruit. Je kunt eens kijken of er überhaubt wel een filter inzit en zo ja.....of deze ook vochtig of nat is.
Er zit redelijk vooraan in het kanaal van de luchtinlaat ca. t.h.v. passagierszijde nog een weerstand verstopt voor de werking van de kachelaanjager en dan een eindje verder, meer aan bestuurderszijde, nog de aanjager zelf.
Mogelijk geeft 1 van de 2 problemen en bij toeval net tijdens regen??

Edwin71zzz (0), 13 jaar geleden

Beste Hans, er zit een roostertje voor die niet los wil. Zijn we nog even mee bezig maar het probleem is nu weer weg. Ik laat je nog even weten als we het gevonden hebben. In ieder geval tot zover bedankt voor je hulp.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Geen idee over welk roostertje je het hebt en waar je mee bezig bent? In ieder geval zit er bij 206 bij het pollenfilter, de weerstand of kachelmotor geen roostertje welke verwijderd zou moeten worden.

Edwin71zzz (0), 12 jaar geleden

We zijn nu meer dan 1 jaar verder en het probleem is "vanzelf"weer overgegaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum