Peugeot : APK Zijskirt losmaken

Motorcode: DW10TD

Ik heb een peugeot uit 2001. Ivm een verhuizing ben ik dit jaar naar een voor mij nieuw APK keuringsstation gegaan. De auto is afgekeurd vanwege een geschil om de zijskirts. Voor de rest is er niks aan de hand. De keuringsmeester eist dat ik zelf de zijskirst eraf haal en dan terug kom, zodat hij de staat van de dorpels kan controleren.

Ik vertel hem netjes dat die dingen er af fabriek onder zitten en dat die niet nooit eerder losgemaakt hoefden te worden. Schudt ie overspannen met z'n hoofd en er komt verder geen zinnig woord uit. Wat ik er nog van kon begrijpen is dat hij ze er niet zelf wil afhalen omdat de schroeven vastgekoekt zitten na vele jaren en hij bang is dat er dingen afbreken en/of hij de zijskirts er niet meer fatsoenlijk vast krijgt binnen redelijke tijd. Is dit normaal?

sjaak14

Geplaatst door sjaak14 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

harry4203 (465) PRO, 6 jaar geleden

je mag alleen delen demonteren wanneer er gegronde twijfel is over het te beoordelen onderdeel of wanneer bekent is dat een bepaalt deel regelmatig in ondeugdelijke staat verkeerd. beide redenen zijn m.i. hier niet van toepassing. ander bedrijf zoeken voor de keuring denk ik.

kaleido 1 (1715) PRO, 6 jaar geleden

Is er reden dan in de vorm van roestschade ?
De skirts lopen niet helemaal om de dorpel heen meestal , dus als hij roestschade ziet in het deel dat zichtbaar is , mag hij de skirts (laten) verwijderen.

sjaak14 (0), 6 jaar geleden

Dankjewel Harry, duidelijk. ik er ga er ook nooit mee heen natuurlijk in de toekomst maar ik heb nu eenmaal deze keuring betaalt en zal kijken of ik die dingen in ieder geval aan de onderkant los kan maken zodat ie met z'n dop ogen eronder kan kijken ;-)).

sjaak14 (0), 6 jaar geleden

Kaleido, de auto is 16 jaar oud en op de opkrikpunten zit wel wat oppervlakteroest, echter is de onderkant verder volledig afgewerkt met een soort strijk kit en het lijkt me onwaarschijnlijk dat als verder nergens iets rot is, dat een dorpel dan zodanig doorgeroest kan zijn, dat het afkeur is.

Hans4040 (330) PRO, 6 jaar geleden

Je zal nog verbaasd zijn wat er onder een kitlaag zit...na 16 jaar.

harry4203 (465) PRO, 6 jaar geleden

ben ik het mee eens, maar dan moet er nog steeds een goede reden voor twijfel zijn als je gaat demonteren. en dit is bij peugeot ook geen bekent zwak punt.

sjaak14 (0), 6 jaar geleden

Vandaag onder de auto gelegen en het blijkt dat de zijskirts zijn vastgeklonken met klinknagels. Je moet ze dus uitboren om de skirts te verwijderen. Ook blijkt dat ze delen van de skirts hebben beschadigd, door een schroevendraaier er tussen te wurmen. Volgens handboek RDW artikel 5.1b.3 : Zijskirts bevestigd door middel van popnagels of andere permanente bevestingsmiddelen mogen niet worden verwijderd;

Op diverse Engelse 306 fora staat dat dit origineel af fabriek zo is. Ik heb geen zin meer om met die tokkie wederom in discussie te gaan. Dus, morgen dan maar eens op zoek naar een andere garage die van wanten weet.

Hans4040 (330) PRO, 6 jaar geleden

Mooi zo...bedankt voor de feedback.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Overig of stel zelf een nieuwe vraag.