Peugeot 306: Auto rijdt alleen nog maar op LPG

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 1,6i

Mijn auto rijdt als een zonnetje op LPG, maar net voor mijn vakantie kwam ik erachter dat op benzine in eerste instantie nog maar 3 cilinders meededen. Ik vermoedde een verstopte injector (auto heeft voor de benzine een multipoint systeem van Bosch). Vanwege gebrek aan tijd ben ik uiteindelijk met een andere auto met vakantie gegaan.

Na terugkomst is het probleem nog erger geworden. Ik heb flink wat benzine getankt, daar injector-reiniger (van Wynn's) aan toegevoegd. Dit leek even voor verbetering gezorgd te hebben, vooral bij hogere toeren leek af en toe cilinder nummer 4 ook weer mee te doen. Nu, een paar dagen later, is het probleem ineens veel erger geworden. Het lijkt er nu op alsof er nauwelijks nog iets wordt ingespoten, in geen enkele cilinder. Op benzine valt nu uberhaupt niet meer te rijden. Op LPG nog steeds alles als een zonnetje.

Wie kan mij helpen? Ik heb nog steeds het vermoeden dat ik in de injectie-hoek moet zoeken en niet in de ontstekingshoek. Injectoren loshalen? Hoe maak je die schoon? Zou de pomp het (ook) begeven hebben? Ander suggesties?

Alvast bedankt! Michiel

MBierman

Geplaatst door MBierman (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Highway (155) PRO, 15 jaar geleden

beginnen met de injectors te laten reinigen in een ultra soon bad. wanneer is voor het laatst het filter vervangen?

Richard9710 (0), 15 jaar geleden

Ik heb het bij een 406 ooit gehad dat het stekkertje op de injector los zat. Die maakte geen contact meer waardoor 1 cilinder geen benzine meer kreeg. Op benzine liep de motor beroerd maar op LPG als een speer. Stekkertje weer vast drukken en ook op benzine weer als een speer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.