Peugeot 206: Auto slaat af binnen in hele korte tijd, en meerdere malen

Bouwjaar: 2005

Hoi, ik heb een 206 1.6 XS van 2000. In het begin had ik problemen met de mapsensor, de krukas-sensor en de bobine. In al die gevallen was de klacht het zelfde, het afslaan van de motor tijden stationair lopen en zelfs tijdens het rijden. Nu (bijna 2 jaar later) heb ik het probleem weer. Ik heb hem zaterdag uit laten lezen door 2 peugeot dealers bij ons in de buurt en de een zegt dat het niet aan de lamdasonde ligt en de ander zegt juit van wel. Nu hebben we een bobine van een andere 206 gehaald (was trouwens een 1.4 van 2000) en geprobeerd, dat hielp niet. Daarna hebben we de mapsensor omgewisseld, dat hielp ook niet, daarna de krukas-sensor omgewisseld, ook dat mocht niet baten en als laatste optie hebben we de lamdasonde ook nog om willen wisselen, maar dat ging niet omdat dat een andere was. We weten het niet meer, wie kan ons nog helpen?

Geert3474

Geplaatst door Geert3474 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Is de EBE/rekeneenheid al een keer hergeprogrammeerd?? De dealer kan zien of de laatste versie er al instaat.

Geert3474 (0), 18 jaar geleden

Dat weet ik ook niet, daar moet ik idd voor naar de dealer. We hebben vandaag wel het gasklephuis schoongemaakt en de stationairregelklep schoongemaakt, ik moet zeggen dat de problemen over waren toen ik gister ff met de kabel heb gespeelt van de lamdasonde, en tot nu toe weinig problemen gehad. Alleen hoor ik verschillende dingen van verschillende mensen. de een zegt dat het niet aan de lamdasonde ligt en de ander zegt van wel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum