Peugeot 306: Auto trekt naar rechts bij loslaten van het gas

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Sinds vorige week donderdag heb ik het volgende probleem:
Zodra de motor warm wordt, na enkele kilometers rijden begint mijn stuur naar rechts te tikken als ik het gas loslaat. Stuur maakt dan een stevige ruk naar rechts. Zo sterk zelfs dat je wel kan stellen dat het stuur van, zeg maar, 12 uur naar 2 uur slaat. Met koude motor nergens last van, binnen de bebouwde kom ook niet, maar zodra ik een kilometer of 10 op de snelweg heb gereden, begint ie met dit euvel. Dit probleem ontstaat dus alleen bij het gas loslaten, zodra ik het gas weer indruk hersteld de auto zich en rij ik weer normaal door en dan is er niks meer aan de hand. Totdat ik weer het gas moet loslaten.

Mijn auto heb ik in onderhoud bij een kennis, maar hij komt er nu ook niet uit. Zelfs contact opgenomen met een lokale Peugeot-dealer, die hem ook niet op weg kon helpen. Al verschillende zaken getest, op de draagarmen, wiellagers e.d. geen speling. Rubbers van draagarm zijn goed. Niks mis met de homokineet. Etc. Etc.
Ook niet een stoeprandje geraakt oid, waardoor dit probleem zich voordoet.....

Wij komen er niet meer uit, vandaar dat ik mijn hoop een beetje gevestigd heb op jullie expertise hier. Iemand die mij verder kan helpen om dit probleem boven water te krijgen?

bvd,
Harm

Mucks

Geplaatst door Mucks (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Voel eens na een stuk rijden aan de wielen. Voorzichtig, kan heet zijn. Is 1 kant duidelijker warmer (heter) dan de andere kant?
Dan zit er een rem-klauw vast en zou ik dat door een serieuze garage laten repareren.

Mucks (0), 14 jaar geleden

Oldford, bedankt voor je reactie!

Dat is het eerste waar ik ook aan dacht, mede door misschien de inwerking van het strooizout van de afgelopen weken. Heb de auto meteen vrijdag meteen naar hem toegebracht.
Remcilider, Remklauw aan de rechterkant is gecontroleerd, schoongemaakt en niks mee aan de hand. Afgelopen weekend vooral binnen de bekouwde kom gereden en geen enkele klacht, waarna ik dacht dat het probleem verholpen zou zijn. Maar maandag nadat ik weer wat op hogere snelheid op de snelweg reed, stak het probleem dus weer de kop op.

Afgelopen dagen heeft hij dit ook aan de linkerkant gecontroleerd en ook daar niks aan de hand. Aan beide kanten zijn nu de rubbers van de draagarm, wiellagers, homokineet en ook de remmen gecontroleerd.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Toch lijkt dit op draagarm,- of banden probleem.
Zeker weten dat de achterste rubbers van de draagarmen in orde zijn?
Misschien moet je ook de achterste draagarmen nog eens (laten) controleren op speling.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum