Peugeot 2008 2016: Auto versnelt na remmen in 2e versnelling

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Hoi,

Ik heb sinds kort een Peugeot 2008 en ik woon net in een woonwijk. Ik rijd in verband met de vele kinderen erg langzaam (16 tot 20 km/uur) en in de 2e versnelling. Als ik voor een bocht iets afrem en de rem loslaat, dan versnelt de auto iets. Als ik afrem tot 15 km/uur en de rem loslaat dan gaat de snelheid ongeveer naar 17 km/uur. Dit gebeurt alleen in de 2e versnelling. Normaal niet zo'n probleem maar als je afremt voor een kind dan vind ik dat wel heel eng. Ik heb verder echt geen enkel verstand van auto's. Dacht nog aan cruise control maar die staat uit. Ik heb het probleem aan de garage voorgelegd maar ze geven aan dat het normaal is. Dit hadden ze van de Peugeot dealer gehoord. Klopt dit? Iemand anders met deze ervaring of een oplossing? Alvast bedankt voor het meedenken

Eertje

Geplaatst door Eertje (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 2008? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door JGC (35), 2 jaar geleden

Je motor zal belast zo'n 1000 toeren willen draaien, als jij afremt en daaronder komt wordt dat automatisch bijgeregeld.
Als je dat niet wilt zal je koppeling moeten bedienen of terugschakelen.

    Bedankt! Ik zal daar eens op letten. - Eertje (0), 2 jaar geleden
off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 2008 of stel zelf een nieuwe vraag.