Peugeot 106: automaat geeft geen vermogen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 automaat

Hallo redders in nood,

sinds een tijdje bezit ik een hele nette 106 1.4 automaat. 2 weken geleden (de dag voor ik op vakantie ging) startte ik mijn tot dan toe trouwe wagentje om even de banden te gaan oppompen en hem vol te tanken. ineens gaf hij geen vermogen meer zoals hij anders wel altijd deed wanneer ik hem in de D stand zetten en ook in de R stand gaf hij geen sjoege. de dag ervoor had ik nog ruim 300 km. gereden en was er niets aan te merken op de bak. als ik gas geeft klimt hij wel gewoon normaal in de toeren en komt hij erg langzaam van zijn plek.

hebben jullie enig idee wat het probleem is van de auto en wat eventuele reparatie gaat kosten?

heel erg bedankt alvast voor je reactie!

pebe1988

Geplaatst door pebe1988 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

hobby-monteur (0), 9 jaar geleden

Zoals zo vaak wordt gezegd,dat is van afstand niet te beoordelen.Hoe is de bakolie,koppelomvormer,servokleppen,de bak zelf kaduuk,het zou zomaar op een revisie uit kunnen draaien,en dan is 1000 euro zo weg.Even een specialist in jouw buurt raadplegen,en anders naar de garage.

ATR Transmissies (0) PRO, 9 jaar geleden

Lijkt op een automaatbak probleem alleen er zit meer om de automaatbak heen om het vermogen op de wielen over te brengen. Een diagnose is in jou geval het beste advies.

primera p11 (0), 9 jaar geleden

Automaat trekt nu op in de drie,waarschijnlijk zit er een storing in de bak.

pebe1988 (0), 9 jaar geleden

het lijkt inderdaad dat hij in z'n 3 optrekt. kan ik dat zelf verhelpen door bijvoorbeeld los te koppelen van de accu zodat hij reset? of zit er geen computertje in dit oude beestje?

primera p11 (0), 9 jaar geleden

Uit laten lezen.

pebe1988 (0), 9 jaar geleden

ok, heel stom. hij bleek olie te lekken langs de linker aandrijfas.. nu ben ik dus op zoek naar de naam van de afdichting aan die aandrijfas. weten jullie hoe die heet?

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.