Peugeot 307: automaat pook soms vast

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine

Hallo,
Ik heb een Peugeot 307sw van 2004 (235000 km) en de automaat pook ging een half jaar geleden een maand lang "gek" doen. Als ik de auto ging parkeren en de pook in de P zette, gaf hij op het dashbord soms nog een R aan. De pook zat dan vast in de P. Kon ik dan niet meer bewegen. Ik hoorde dan ook niet het klikken als ik het rempedaal in trapte. Als ik uitstapte en de auto dan een fractie vooruit of achteruit duwde (inde P stand en motor uit) hoorde ik een soort klik klik in de bak en kon ik daarna weer gewoon schakelen zonder problemen. Nu is dat 4 maanden weg geweest, maar nu begint het weer met regelmaat. Ik wilde de auto gaan verkopen, maar wil dit probleem er wel eerst uit hebben.
Kan dit toch de remschakelaar zijn of iets anders? (In zijn N wegzetten en handrem er op heb ik dit probleem niet, auto rijdt en schakelt met rijden verder gewoon voldoende goed voor een peugeot:))
graag uw hulp. mvrgr Mathieu

mathieu01

Geplaatst door mathieu01 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

j@n-willem (0) PRO, 8 jaar geleden

Als je hem uitleest, en het liefst in de bsi en logboek nakijken. Ik vermoed ook de remlicht schakelaar,
Succes

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik denk aan de sensor die de positie van de versnellingshendel aangeeft of de verbinding tussen de hendel en de automatische bak..
Dit omdat de weergave R is, terrwijl de hendel al in P staat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.