Peugeot 207: automatische vergrendeling

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Peugeot 207 Hatchback van 2007. Na een gewone wasbeurt thuis (weet niet of dat de oorzaak kan zijn, maar sommigen beweren dit) heb ik het volgende euvel:
A) Melding op dashboard: linkerportier is niet gesloten. Het portier Is wel echter wel dicht!
B) Afstandbediening wil portieren niet meer vergrendelen. Vergrendelt wel, maar ontgrendelt gelijk weer.
Melding A was na een dag verdwenen.
Een paar dagen heb ik nu handmatig vergrendelt op de zijkant van de portieren, volgens de handleiding. Ook dat gaf storingen en lukte vaak ook niet meer.
Maar ....o wonder: momenteel doet de centralevergrendeling het weer. Echter..... helaas....soms wel, soms niet. Vaker niet , dan wel. Soms denk ik de auto afgesloten te hebben, maar schakelt hij zichzelf direct, of binnen kortere of langere tijd weer uit.
Dat is dus een erg onzekere situatie! Heb wel sterk de indruk dat als de vergrendeling minstens een half uur de auto gesloten houdt, dat het dan zo blijft totdat ik met de sleutel weer automatisch ontgrendel. Op die manier hoop ik vóór de nacht toch steeds af te sluiten (ben momenteel met vakantie!) Al met al : onbetrouwbaar.
Iemand beweert hetzelfde meegemaakt te hebben en wijt het aan een druppel vocht binnen in de slot-microswitch. Anderen beweren dat het slot kapot is.
Wie kan mij adviseren.

Bouwertje

Geplaatst door Bouwertje (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

johny-boy8 (0), 7 jaar geleden

Grote kans dat het idd de schakelaar is. die denkt dat je deur nog open is daarom brand je lampje op je dashboard en kan je de auto niet vergrendelen. Het kan ook een kabelbreuk zijn in de kabelboom waar de deur scharniert

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.