Peugeot 206 2009: BDP sensor krijgt 0,2 V

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: KFW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Hallo,

Wij hebben een probleem met een peugeot 206 +1.4 .
Wij hebben de auto gekocht, 15,7 km gereden en plotseling slaat de auto niet meer aan. Het leek op een accu, maar dit is niet het probleem. Auto uitgelezen en daar kwam een permanente storing uit (P0008), uiteindelijk is de ANWB er bij geweest die alles hebben uitgelezen en hebben gemeten. Die kwamen er al snel achter dat er geen toerentalsignaal gemeten werd. ANWB heeft toen de sensor doorgemeten. Sensor had de goeie hoeveelheid weerstand. Echter werd er wel maar 0,2 volt gemeten op de sensor. Uiteindelijk heeft de ANWB de sensor vervangen, maar helaas was dit niet het probleem. ANWB wist het toen ook niet meer.

Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?

Ik hoor het graag!

Groetjes, Roy

Roymoret98

Geplaatst door Roymoret98 PRO , lid sinds 1 maand geleden

2 Reacties

harry4203 PRO, 1 maand geleden

Ik zou dan eens beginnen met de bedrading tussen de ecu en de sensor door te meten. Krukassignaal gemeten met een scope?, of is er alleen en live-dat gekeken?.

    Je gelooft het niet. Radio was dus recent vervangen en er was 1 draadje losgekomen. Opnieuw gesoldeerd en een krimpkous eromheen en loopt weer als een zonnetje. Heb alleen de link nog niet gelegd met de radio en de storing op de ontsteking… hahah - Roymoret98 PRO, 1 maand geleden

harry4203 PRO, 1 maand geleden

Voeding van de stuurkolomunit(startonderbreker) loopt bij deze auto over de radiostekker.

    Ah kijk! Bedankt voor de info. Zelfs de ANWB heeft de auto nog uitgelezen en gaf aan dat er geen storing zat op het “niet” vrijgeven van de startonderbreking. Gelukkig met een sisser afgelopen. - Roymoret98 PRO, 1 maand geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.