Peugeot 206: bedieningsknop kachel/ventilatie rookt

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4 HDI SW

Ik heb een vraag over het bedieningspaneel van de kachel / ventilatie. Ik heb laatst de lampjes van dit paneel vervangen en sindsdien doet de knop waarmee je de ventilatie harder of zachter kan zetten raar. Stand 2 en 3 zijn hetzelfde en op stand 4 komt er rook uit het paneel :S

Wat kan ik hiermee?

Groetjes Suzanne

gsuus

Geplaatst door gsuus (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldtimer (0) PRO, 13 jaar geleden

lijkt mij dat er dat vettigheid op de print zit , of dat je hem niet weer goed in elkaar hebt gezet.

gsuus (0), 13 jaar geleden

Wow thanks voor je snelle reactie. Dat zou best wel eens kunnen, ik ga hem morgen nog maar een keer open maken en dan kijken of ik er iets mee kan. Toen ik het onderplaatje terug zette begon t al een beetje te vonken maar omdat hij het later wel gewoon deed dacht ik dat dat vonken eenmalig zou zijn.

oldtimer (0) PRO, 13 jaar geleden

misschien moet je voordat je aan elektrische dingen begint te sleutelen eerst even de stroom eraf halen.

gsuus (0), 13 jaar geleden

haha had het stroom er wel af gehaald hoor. Moest het alleen even testen met het stroom erop. Omdat het niet heel gemakkelijk gaat kan je beter testen als alles nog open ligt dan dat je dat pas doet als alles weer dichtgeschroeft is.

Het probleem is inmiddels opgelost. Zat alleen een klein beetje brandschade op de printplaat maar alleen op het plastic, ik had inderdaad de plaatjes achter de bedieningsknop niet goed terug gezet (lees verkeerd om). Nu hij goed zit vonkt /rookt hij niet meer en alle ventilatiestanden doen het gewoon weer zoals normaal. Ook heb ik de plaatjes even vetvrij gemaakt.

Bedankt voor je tip!

gsuus (0), 13 jaar geleden

Het probleem is opgelost. Ik heb alles weer open geschroefd en ben eens met de 2 ringen achter de standenknop van de ventilatie aan het stoeien gegaan. Dat deze ringen op de printplaat aan het lassen waren is niet zo vreemd want ze zaten verkeerd om. Nu ze omgedraaid zijn heb ik geen problemen meer gehad. Ook heb ik beide ringen even goed ontvet zodat dat probleem ook uitgesloten was.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.