Peugeot 407: benzine motor maakt het geluid van een diesel

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3FZ, Motorinhoud (cc): 2300, Vermogen (kw): 116

Ik heb sinds een tijdje een 407 SW 2.2 16v automaat, en deze auto heeft het volgende probleem.
Bij een koude start maakt de motor het geluid van een diesel..een rauw tikkend geluid.Dit geluid gaat weg zodra de motor een beetje op temperatuur komt dus na ongeveer een minuut of 5. Ben al bij verschillende garages en de dealer geweest met het probleem en niemand kan mij duidelijk vertellen wat het zou kunnen zijn. De antwoorden lopen uiteen van dit is een kwaaltje van dit type motor, nokkenasversteller vervangen, nokkenastandwiel vervangen, 1 of meerdere klepstoters defect.
Rijd hier nu al een tijdje mee rond en echt heel goed lijkt me dit niet voor de motor maar zomaar lukraak dure reparaties uit gaan laten voeren met misschien geen resultaat zie ik ook niet zitten.
Dus misschien dat iemand hier op het forum hetzelfde probleem heeft gehad of mij een oplossing aan kan dragen

sacha1vl

Geplaatst door sacha1vl (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

heemskec (0), 8 jaar geleden

Dit is inderdaad een kwaaltje van deze 3FZ motoren. Het is de nokkenasversteller die dit veroorzaakt. Mijn vorige 406 2.2 had hier ook last van. Ik heb hier niets aan gedaan en de auto ingeruild met 250.000 km. Het is ergerlijk, maar hij gaat er niet kapot van.

Mijn huidige 406 coupé 2.2 lijdt niet aan deze kwaal, maar dat is dan ook de laatste der Mohicanen. Hoewel de 407 is met deze motor (maar dan euro 4 als ik het goed heb) nog tot 2008 gebouwd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.