Peugeot 206: Bestuurder-deur niet te openen van buitenaf...

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

hey, sinds kort is de bestuurder-deur niet van buitenaf te openen.... waarschijnlijk iets los aan de binnenkant...Centrale vergrendeling werkt prima overigens.
kan iemand mij op weg helpen om dit op te lossen ?

blauw 206

Geplaatst door blauw 206 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 11 jaar geleden

als eerste moet je de deurbekleding loshalen en het raam hlemaal omhoog draaien, dan kun je zien dat aan de klink een stangetje zt dat aan het slot van het portier is bevestigd, dat stangetje kan los zijn, de bevestiging van het stangetje aan de klink of aan het slot kan afgebroken zijn , als dit alles wel correct werkt is waarschijnlijk het slot kapot.
Het is een priegelwerkje maar met wat geduld moet het lukken.

Succes!

blauw 206 (0), 11 jaar geleden

Ok, nou, ik hoor het al een weekend klusje ! nou alleen dus nog de bekleding losmaken van de bestuurder deur. iemand nog tips ?
alvast bedankt, je hoort het nog...

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Simpeler kan bijna niet............als het portier tenminste nog van binnenuit open wil? Driehoekje aan de binnenzijde t.h.v. de spiegel eraf wippen (zit geklemt) Even afhankelijk van uitvoering kan in dit driehoekje een speakertje zitten en bij handbediende buitenspiegel, het knopje spiegelverstelling. Achter dit driehoekje zit 1 torx-schroefje van de portierbekleding = verwijderen. Verder zit er aan die verticale zijde nog 1 torxje. In het bakje in de "armsteun" nog een torxje en nog een torxje op de zijkant aan de kant van het slotknopje.......vandaar handig als het portier nog open wil. Nu kun je beginnen met lostrekken vanaf de onderzijde van de portierbekleding. Rondom los, dan omhoog verwijderen.
Als de portierbekleding eraf is, dan zit er nog plakfoam achter. Dit kun je voorzichtig lossnijden op de plakrand, zodat je het na reparatie weer terug kunt plakken.

blauw 206 (0), 11 jaar geleden

dit is geweldig, gaat nu wel lukken denk ik. :) zal alleen ff achter torx schroevedraaier aan, heb alleen bitjes en die redden het vaak niet ivm diepte en breedte. maar dat lost wel op.
alvast bedankt !

blauw 206 (0), 11 jaar geleden

helemaal gelukt, dankzij de overduidelijke uitleg :) , het stangetje was uit een klembusje geschoten , even terugdrukken en klaar !
Allen bedankt !!!

Profundo Autoservice (0) PRO, 11 jaar geleden

en wederom een beginnend peugeot monteur geboren!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum