Peugeot 106: Bij warme motor draait de startmotor niet

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1100

Hallo allemaal!

Ik heb een merkwaardig probleem. Tijdens deze winter met temparaturen ver onder nul heb ik nooit problemen gehad om mijn peugeotje te starten. Echter, als de motor een tijdje gelopen heeft en er wat kilometers zijn gereden, dan wil na uitzetten de auto niet meer starten. D.w.z. bij omdraaien van de sleutel gaan wel alle lampjes aan die aan moeten gaan, maar de startmotor draait helemaal niet. Als je dan een poos wacht, en de motor kennelijk wat is afgekoeld start de motor weer als vanouds.

Wat zou dit kunnen veroorzaken en misschien nog belangrijker, kan ik iets doen om het te repareren?

Groeten, Perry

PerryBruins

Geplaatst door PerryBruins (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

dat denk ik dat je startmotor aan vervanging toe is.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Op het moment dat de startmotor niet werkt, dan Voltjes (spanning) meten op het signaaldraadje op de startmotor op moment dat je sleutel op standje starten hebt. Moet je wel hele lange armen hebben, dus handiger om dit even met z'n tweetjes te doen.
Heb je op dat moment voldoende Voltjes op de signaaldraad én op de grote constante plus op de startmotor en de bevestigingen zitten goed vast, dan zo goed als zeker een defect aan/in startmotor.

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

wat je ook nog effe kunt proberen,even een ijzeren pijp op de startmotor zetten en met een hamer een flinke klap erop geven,blijft hij dan daarna wel starten weet je vrijwel zeker dat het aan je startmotor ligt.

PerryBruins (0), 13 jaar geleden

[quote=hans4074]Op het moment dat de startmotor niet werkt, dan Voltjes (spanning) meten op het signaaldraadje op de startmotor op moment dat je sleutel op standje starten hebt. Moet je wel hele lange armen hebben, dus handiger om dit even met z'n tweetjes te doen.
Heb je op dat moment voldoende Voltjes op de signaaldraad én op de grote constante plus op de startmotor en de bevestigingen zitten goed vast, dan zo goed als zeker een defect aan/in startmotor.[/quote]
Beste Hans,

Dit zal ik eerst eens gaan bekijken! Bedankt voor de tip!

Groeten, Perry

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.