Peugeot 205: Bonken en 'deinen' Peugeot 205

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Vorige week voor weinig geld een 205 1.4 Plus uit 1994 gekocht. Hij is bij de koop APK goedgekeurd. Leuk autootje, maar twee problemen.

- Herhaaldelijk het gas loslaten en intrappen geeft een enorm gebonk. Ik kan het gebonk volledig voorkomen door gelijkmatig en rustig te rijden. Het stuur is spelingvrij, versnellingsbak prima, koppeling/remmen uitstekend. Welk onderdeel is schuldig? Misschien heeft de kruiskoppeling speling? Motorophangrubbers versleten?

- Soms begint hij te wiegen en te deinen als een schip. Ik voel dan een trilling alsof er er bult in een band zit. Die zit er dus niet in. Na een paar minuten verdwijnt dat. Het is zo erg dat de hele auto beweegt. De motorophanging misschien?

Omdat de 205 mijn favoriet is wil ik mijn bakje opknappen. Tips zijn welkom.

Alvast bedankt!

Jameson

Geplaatst door Jameson (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 15 jaar geleden

eerste zou ik ook als eerst aan een motorophanging denken. dit wil zeggen dat de motor los in de wagen hangt

de tweede zou het kunnen dat het met de motorophaning te maken heeft maar dit denk ik niet
ik zou eerder de stabilisator systeem helemaal nakijken en misschien even de schokbrekers testen (door de wagen in te veren en te kijken als hij in 1 keer goed komt, deint hij na dan ziehier het probleem.

Jameson (0), 15 jaar geleden

Bedankt Werner! Daar kan ik wat mee. Ik vermoedde al dat de motor los lag, heb ik ook eens met een Alfa gehad. Motorophangrubbers uitgehard. Beide auto's werden daarmee APK goedgekeurd bij 2 verschillende dealers.

Ik ga ermee aan de slag. Nogmaals dank.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.