Peugeot 205 Forum

Zoek & filter binnen 220.230 topics
1.247 topics gevonden | Pagina 1 van 50

Peugeot 205

De Peugeot 205 is een compacte auto die werd geproduceerd door het Franse automerk Peugeot van 1983 tot 1998. Het model was populair in Europa en werd beschouwd als een innovatieve en stijlvolle auto voor zijn tijd. De 205 was beschikbaar in verschillende versies, waaronder hatchback, cabriolet en stationwagen.

Het model was uitgerust met verschillende motoren, variërend van een 1,1-liter benzinemotor tot een 1,9-liter dieselmotor. De 205 was bekend om zijn goede prestaties, efficiënte brandstofverbruik en degelijke wegligging. Bovendien was het model uitgerust met moderne veiligheidsvoorzieningen, zoals anti-blokkeersystemen en airbags, die voor die tijd uniek waren.

Tegenwoordig is de Peugeot 205 een populair verzamelobject onder autoliefhebbers. Het model wordt beschouwd als een icoon uit de geschiedenis van de automobiel en wordt nog steeds waardering genoten om zijn stijlvolle uiterlijk en sportieve prestaties. Vele verzamelaars zoeken naar deze auto om hun verzameling uit te breiden of als investering.