Peugeot 205 GENERATION 1.4 1997: Laadstroom lampje brandt na reparatie knipperlicht links voor

Bouwjaar: 1997

Vandaag heb ik het linker knipperlicht van onze 205 weer werkend gekregen.
Om één en ander te fiksen heb ik het zwarte kastje wat boven de linker koplamp hangt na het uitdraaien van de 2 bouten even terzijde geschoven.
In dit kastje zitten drie zekeringen1 van 10 en 2 van 25 amp.
Nadat ik het knipperlicht werkend had gekregen alles weer gemonteerd zoals het zat, en de auto gestart om hem op de parkeerplaats te rijden.
Na het starten bleef het laadstroom lampje zwak branden.
Iets later zag ik dat het lampje ook zwak brandde wanneer ik alleen maar het contact inschakelde,
Multimeter op de polen van de accu, en bij stationair maar net 12,12V.
Met verhoogd toerental komt er net 12,19V op de pennetjes.
Wanneer de motor uit en de accu even in niet belast wordt, loopt het weer op naar 12,69V.
2 vragen, heeft dit zwarte kastje invloed op het laadcircuit, er zit namelijk wel een gele kabel van het kastje naar de + pool van de accu.
Kan de dynamo spontaan stuk zijn gegaan, omdat ik tijdens de ritten van en naar Leeuwarden vandaag geen laadstroom lampje heb zien oplichten. (vanochtend was het nog vet donker en weinig licht van andere auto's om 4 uur, vanmiddag was het licht maar ook toen geen lampje gezien.

hakar

Geplaatst door hakar (15) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door limbra (780), 4 jaar geleden

12,19 volt laadspanning bij verhoogd toerental is veel te weinig (is eigenlijk niets), dit moet +/- 14 à 14,5 volt zijn bij verhoogd toerental, 1)ik denk niet dat het zwarte kastje van invloed is op het laadcircuit , de gele kabel van +pool naar kastje zal wel de voeding +12v zijn voor de gezekerde groepen in het kastje, 2) een dynamo kan zeker spontaan stuk gaan, ik denk dat het puur toeval is dat na vervanging van het knipperlicht lampje het probleem begonnen is ,
controleer of de aansluitingen op de accu goed schoon zijn (dus geen oxidatie of witte aanslag),
controleer de massa punten (accu > carrosserie> motor ....), ik ga er van uit dat de dynamo overleden is.
succes.

hakar (15), 4 jaar geleden

Was schijnbaar inderdaad toeval.
Gisteren een nieuwe dynamo geplaatst en laadstroom zit nu met verhoogd toerental op circa 144 V.

limbra (780), 4 jaar geleden

oke top , thanks voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.