Peugeot 205 1998: Peugeot 205: Temperatuur lampje dashboard, rechts onderin.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KDX, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Ik ken het probleem van het branden van dit lampje. Het is niet dat er lucht in het thermostaathuis zit waar de temp.sensor boven op zit. Meer dan voldoende koelvloeistof in het systeem gedaan, het expansietankje ging zelfs overlopen, maar het lampje rechtsonder op het dashboard blijft flauw branden. Nu heb je bovenop de radiateur, links als je voor staat, met aan de andere kant die vuldop waar dat rubbertje nog wel eens van verweerd is, ook een stekker zitten. Deze uit een andere losliggende radiateur gedraaid en dat blijkt een soort vlotter sensor voor het koelvloeistof niveau in de radiateur. Zou dit het probleem kunnen zijn van dat flauw branden koelvloeistof niveau lampje op het dashboard? Het plaatwerk dat er boven zit moet dan wel weggehaald worden omdat je anders die vlottersensor er niet kan uit halen. Graag jullie mening.

Pakreel

Geplaatst door Pakreel , lid sinds 13 jaar geleden

1 Reactie

Beste antwoord, geplaatst door Pakreel, 11 maanden geleden

Dat was een heel gezoek. Uiteindelijk bleek de koelvloeistof sensor die meet hoeveel koelvloeistof in de radiateur zit het probleem. Deze zit aan de linkerkant van de radiateur onder de afdekplaat waar ook de motorklep afsluiting op zit. Even een paar boutjes losdraaien en je kan erbij. Andere van de sloop er in gezet en het probleem was verholpen. In die sensor, een nogal lang ding zit helemaal in een soort kit een soort weerstand of iets anders electronisch en dit is dan onderin doorverbonden. Deze doorverbinding bleek los.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.