Peugeot 206: Bonkend geluid rechter voorwiel

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 Hdif

Betreft een 206SW 1.6Hdif, bouwjaar 2006 met 26.000km. Sinds een week of drie is er tijdens het rijden ter hoogte van het rechter voorwiel een bonkend geluid te horen. Enkel te horen bij zeer lage belasting of bij gas lossen en het best te horen in tweede en derde versnelling. Ook tijdens het achteruitrijden (in de garage) is het zeer goed hoorbaar. Trap je de koppeling in en laat je de wagen bollen, hoor je niets. Is het een cardan, de koppeling, ... Wie weet raad ?

chivas

Geplaatst door chivas (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

chivas (0), 17 jaar geleden

Geluid is tevens zeer goed hoorbaar bij volledige wieluitslag en licht laten opkomen van de koppeling.

dimi2250 (0), 17 jaar geleden

ik heb nog niet zo lang geleden ook ongeveer zo'n geluid gehad.dacht toen aan cardanas of ophanging dat stuk of los was...ben toen eens goed gaan zoeken en bleek dat het m'n ophanging van de motor was...wie weet is dit ook u probleem,zou eens moeten kijken aan de passagierszijde onder de motorkap net tegen de ophangingspoot...

Beunhaas (520) PRO, 17 jaar geleden

Heeft nog charandsie

chivas (0), 17 jaar geleden

Ik heb inderdaad nog garantie, maar had graag de dealer het probleem kunnen aantonen of situeren. Onze dealer is nogal vlug geneigd om het probleem te minimaliseren en ons naar huis te zenden. Bij onze vorige (nieuwe) Peug brandde regelmatig het airbag lampje. Jamaar het brandt nu en dan, moeilijk op te sporen, alles zal gedemonteerd moeten worden, kan tijd kosten, weet niet zeker of het daarmee opgelost zal zijn, ... wat doe je dan, het zo laten, maar het euvel is daarmee niet opgelost.

Beunhaas (520) PRO, 17 jaar geleden

Kan gewoon een loszittende bout van bv de stabilisator zijn, even natrekken van die bouten is het werk niet.
Moet toch gewoon opgelost worden?

205GTiGriffe (0) PRO, 17 jaar geleden

Lijkt mij ook.

Gewoon terug gaan.

Lijkt erop dat door schommelingen van de motor ergens iets raakt misschien. Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn bij de dealer en laat anders gewoon een monteur/chef meerijden zodat hij het ook hoort. Laat ook de auto de gehele dag staan, zodat ze ruim de tijd krijgen.

En dat van een airbag lampje MOET gewoon opgelost worden. Storingen worden opgeslagen en zijn gewoon goed uit te lezen.

Robert

chivas (0), 17 jaar geleden

Auto staat in de garage bij de dealer. Blijkt niet een loszittende bout van een silent block of stabilisator te zijn. Dealer weet er zelf geen raad mee. De koppeling en eventueel de versnellingsbak zal gedemonteerd moeten worden.

chivas (0), 17 jaar geleden

Probleem gevonden ; Defect vliegwiel. Auto half gedemonteerd...

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.