Peugeot 206: Motor slaat af ( vooral) tijdens koudstart

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9d

Hallo, heb volgende auto hier staan:
Peugeot 206 1.9d uit 1999 met 195 000 km.

De motor slaat af ( en start moeilijk) tijdens koudstarten of als de auto na het rijden een aantal uur heeft stilgestaan.

Als je de sleutel volledig doordraait ( na het voorverwarmen) komt ie meestal wel op gang, dan genoeg gas geven anders valt ie weer stil.

Gloeiers en batterij zijn gloednieuw.

Iemand een idee?

Alvast bedankt!

Bor

Geplaatst door Bor (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

harry4203 (450) PRO, 17 jaar geleden

klepspeling al gecontroleerd? zoals hier op dit forum reeds vele malen beschreven is dit bij deze motor erg belangrijk.

je55e (0), 17 jaar geleden

Hallo, ik heb precies hetzelfde probleem met een Corolla 1.9D uit 2001 (hierin zit een peugeotmotor omdat de D4D-motor destijds nog niet af was, dus volgens mij is het dezelfde motor als deze 206).

Als de auto een nacht heeft stilgestaan, slaat hij soms 's ochtends af gelijk na het starten, tot nu toe is het alleen nog maar voorgekomen bij regenachtig weer.

Ik ben er een paar weken terug mee naar de dealer geweest, die heeft de gloeispiralen gecontroleerd (waren nog goed), de accu vervangen en het brandstoffilter vervangen en toen deed hij het weer.

Twee weken later was het weer mis (weer bij vochtig weer). Wegenwacht erbij (was ik inmiddels lid van geworden), die zei dat het brandstoffilterhuis lek was en ging de lucht eruit pompen en hij startte weer. De volgende ochtend kreeg ik hem zelf op dezelfde manier weer aan de praat en ben ermee naar de dealer gegaan. Die moest het brandstoffilterhuis bestellen, en gisteren is hij vervangen.

Nou hoopte ik ervan af te zijn, maar vandaag (weer vochtig weer) sloeg hij weer af na 1-2 seconden. Nu probeerde ik het direct weer, en liet de startmotor opnieuw draaien als ik de hoorde dat de motor uitviel, en een beetje gas erbij en hij liep weer. Als hij dan eenmaal loopt is er niets meer aan de hand, en als je 'm uitzet start hij direct daarna ook perfect.

Kan dit aan de klepspeling liggen zoals Harry4203 zei? Dat is een duur grapje of niet?
Of weet iemand nog andere mogelijkheden?

205GTiGriffe (0) PRO, 17 jaar geleden

Is geen klepspeling. Na het oppompen loopt de auto gelijk, dus zijn het niet de kleppen.

Heeft met lucht te maken, ergens pakt het brandstofsysteem lucht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum