Peugeot Boxer: Boxer 3.0 FAP, regenereren kenbaar maken aan bestuurder

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: SOFIM 3.0 FAP

Graag zouden wij een controle led inbouwen waarmee de bestuurder kenbaar gemaakt wordt wanneer het roetfilter geregenereerd word. Dit om vroegtijdige vervuiling van motorolie te voorkomen.

Weet iemand of het toevallig zo is dat bij de Boxer ook de spiegel/achterruit verwarming automatisch ingeschakeld wordt tijdens het regenereren?

wkhoek

Geplaatst door wkhoek (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Boxer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

peugeottechnieker (0) PRO, 12 jaar geleden

Volgens mij zit er in het instrumentarium een lampje in de vorm van een roetfilter,dit gaat branden als het roetfilter gerenegenereerd. Het lampje gaat uitsluitend branden als de motor herhaaldelijk is uitgezet tijdens het regeneratieproces van het roetfilter.

Spiegel en achterruitverwarming worden niet ingeschakeld tijdens regenereren .

wkhoek (0) PRO, 12 jaar geleden

het controlelampje wat jij bedoelt gaat enkel aan als het roetfilter ernstig tot overmatig vervuilt is. Helaas niet tijdens het regeneratie proces.

peugeottechnieker (0) PRO, 12 jaar geleden

Volgens de beschrijving van het systeem op servicebox wordt de motorventilator ingeschakeld tijdens het regeneratie proces, misschien kun je daar dan je ledje op aansluiten.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

dat is een optie, maar dan gaat ie ook branden bij het inschakelen van de vin, voor de airco indien aanwezig. of als de motor warm is dan gaat ie ook branden...

peugeottechnieker (0) PRO, 12 jaar geleden

Yep daar heb je gelijk in Renaultmonteurtje, dat is het enigste elektrische component wat aangestuurd wordt tijdens regeneratie, andere opties zijn er wat dat betrefd niet.

wkhoek (0) PRO, 12 jaar geleden

ik had de optie van de koelfan ook gelezen, maar er stond bij dat deze mogelijk ingeschakeld wordt (en dus niet altijd?). Ik zal maandag eens nagaan of deze Boxer airco heeft. Zo niet dan misschien toch maar eens proberen misschien.

peugeottechnieker (0) PRO, 12 jaar geleden

Je hebt gelijk hoor, er staat KAN ingeschakeld worden. Alstie al niet ingeschakeld was natuurlijk. Is inderdaad niet helemaal duidelijk oftie het elke keer doet.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

wat ik mij kan heugen van de cursus bij Citroën wordt de koelvin ingeschakeld tijdens de regeneratie procedure, ten zij deze al in geschakeld is. Ik denk dat het in de documenten een beetje vreemd vertaald is, zie ik ook nog wel eens bij Renault. het wordt vaak TE letterlijk vertaald

wkhoek (0) PRO, 12 jaar geleden

deze wagen is een uitvoering met airco helaas.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

dan wordt het heel moeilijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum