Peugeot Partner 2004: brandstof toevoer met hik

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: WJY, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 51

De auto incl motor rijdt en draait perfect.
Een ding sluipt er in, soms hikt de motor een of twee keer. Dat doet hij na gas terugnemen (niet gas loslaten) . Tussen gas geven en gas los laten in. na de hik loopt ie gewoon weer perfect. Het is langzaam begonnen, maar ik heb de indruk dat het langzaam sterker wordt. De vraag is waar moet ik het zoeken, in de brandstofpomp (300 000 km) of is het valse lucht?
Groet Hans van Zadelhoff

HvZff

Geplaatst door HvZff (55) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door kaleido 1 (2980) PRO, 4 weken geleden

Al eens kleppen laten stellen ?

    of het echt de oplossing wordt is nog niet te zeggen, gekozen is om over een paar maanden gelijk met de apk de kleppen te stellen. Daarna zien we verder dank voor de suggesties - HvZff (55), 2 weken geleden

Beunhaas (675) PRO, 4 weken geleden

Bij de besschreven verschijnselen denk ik niet aan te krap staande kleppen maar eerder aan ofwel lucht dat ergens in de aanvoerleiding terechtkomt (dat is geen valse lucht) ofwel inderdaad een pomp die niet 100% is.
Je kan eens beginnen met het aanvoertraject kritisch te bekijken, eventueel wat doorzichtige leidingen monteren , incl. het filterhuis, is dat allemaal in orde, dan kan je eens gaan kijken of er een vervangende inspuitpomp is te vinden.

harry4203 (1065) PRO, 4 weken geleden

Zou em eerst eens uitlezen met een peugeot(gelijkwaardige) tester. vervroegingsklep wilde wel eens storingen geven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum

"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php