Peugeot 306: brandstoflek ergens aan de brandstofpomp

Bouwjaar: 1996

Wie weet raad? Vorige week hebben ze in mijn 306 (na startprobelmen) een nieuwe (tweedehandse) brandstofpomp aangebracht. De eerste drie dagen, geen vuiltje aan de lucht. Gisteren, na een tankbeurt, lekte er nogal wat benzine weg, ter hoogte van de brandstofpomp. Na twee minuten stopte het lekken. Ben dan nog twee kilometer verder naar huis gereden, waar wederom enkele minuten na het afzetten van het contact benzine onder de auto uit bleef sijpelen. Als de auto stationair draaid, lekt hij niet??? Na een paar honderd meter gereden te hebben weer wel. Volgens mij is het een gesloten brandstofpomp. Ik zie niet goed waar de benzine uitkomt. Wie komt dit bekend voor??

Karl6142

Geplaatst door Karl6142 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Is het nu een benzine of een diesel!!

Karl6142 (0), 18 jaar geleden

Het is een benzine.( ik weet niet of het de brandstofpomp is, het is een gesloten ronde koker waar een leiding in gaat en een leiding uitgaat, en daarrond hangt het dan vol benzine, deze koker zit net onder de benzinetank) Ik kan helaas niet zien waar juist de benzine uitspuit.

goosefarmer (0) PRO, 18 jaar geleden

als ik je omschrijving hoor is het volgens mij het filter waar de druppels aanhangen.
pomp zit namelijk in de tank.
ik zou even slang van ontluchting nakijken.
van vulhals naar bovenzijde tank.
geluk ermee!

Karl6142 (0), 18 jaar geleden

Probleem opgelost, het was idd de schroefdop bovenop de benzinepomp die niet vast genoeg aangedraaid was, waardoor (bij volle benzinetank) de benzine overliep en langs de onderkant benzinetank wegsijpelde.
Bedankt voor de reacties.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.