Peugeot 306: break dw8 1.9diesel kromme remschijven

Bouwjaar: 1999

heb last van een trillend stuur als ik rem, nou heb ik weleens vaker met kromme remschijven te maken gehad. maar als ik bijna stil sta, b.v voor een stoplicht, remt de auto schokkend. heb dit schokken eigenlijk nog nooit meegemaakt met kromme schijven. het schokken voel je ook lichtelijk in het pedaal. klopt het dat dit de kromme schijven ook veroorzaken? zijn geventileerde schijven en auto heeft abs. dit schokkend remmen doet zich niet voor bij hogere snelheden, echt aleen het laatste stuk voor stilstand.

vanzanten

Geplaatst door vanzanten (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Kromme schijven kunnen idd een beetje schokken, je hoort het ook wel als je idd licht de rem in trapt, dan hoor je ze precies.

Ik denk dat je het minder of nauwelijks voelt bij een hogere snelheid maar dat het erwel nog steeds is...

Ik weet niet of het ook met deze schijven kan maar ik zou erniet raar van opkijken als het wel zo is.

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

bij hogere snelheid voel je het niet, als je dan het rempedaal lichtjes indrukt begint hij te trillen, het is echt de laatste paar meter dat hij schokt. heb weleens vaker kromme schijven gehad en dan was het aleen trillen, was nieuwsgierig of dit schokken door de zelfde schijven komt. de auto moet met 3 weken voor de a.p.k daar wacht ik nog even op voor ik de schijven vervang, als er met de a.p.k wat aan mankeert hoef ik maar 1 keer het wiel eraf. dus dan zal ook wel uitwijzen of het schokken door de kromme s chijnven komt.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Arie, wat doet hij als je de handrem aantrekt als je bv 40 km/h rijd gaat hij dan ook schokken?

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

oldtimer, heb het even geprobeerd maar trekt dan aleen in de kont, maar schokt niet. kan het schokken eigenlijk niet in verband brengen met kromme schijven, dat de schijven krom zijn is zeker want als je 100 km rijdt en je remt licht danst het stuur je heerlijk in je handen. voel het schokken trouwens ook in het pedaal.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Arie vernieuw toch de schijven maar, kijk eerst wel even naar de vethoezen van de assen.(lekkage)Mocht het snel terugkomen heb je een kromme naaf.

stranger (0) PRO, 19 jaar geleden

zit het niet in de banden of veelgen,heb ik ook eens mmegemaakt.
zat toen in een wiel een flinke buts in de velgrand-binnenzijde en dat zag je alleen als je er onder keek en de wielen los liet draaien.als je langzaam rijdt en van links naar rechts stuurt heb je vaak dan ook een raar slingerend gevoel in je stuurwiel.

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

oldtimer, zoals ik al eerder aangaf moet de auto met 3 weken voor de apk dus wacht nog even met vernieuwen van schijven, mocht er met de apk wat aan mankeren hoeft het wiel er maar 1 x af. is lekkage bij de ashoezen een zwak punt bij deze auto?

stran, wielen en banden zijn uit te sluiten, het is immers aleen bij het remmen. mocht er een band of velg niet meer rond of beschadigd zijn dan moest je dit zonder te remmen ook voelen. echter deze auto is muisstil in het stuur en rijdt perfect zonder slingeren in het stuur. het trillen en schokkend remmen is aleen aanwezig als je remt.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.