Peugeot Partner: centrale deurvergrendeling.

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: tu5jp4

Hallo,
Bij het openen van de auto met de afstandsbediening gaat alles normaal open. Doe ik nu als eerste de achterklep open,dan gaat alles na ong. 1 minuut weer op slot.(de achterklep is dan nog steeds open). Met geopende klep dan met afstandsbediening weer op ontgrendelen drukken en alles gaat weer open. Ook nu na ong. 1 minuut alles weer op slot.
Het lijkt net of het systeem niet ziet dat de achterklep open staat? Normaal is het immers zo dat bij ontgrendelen de deuren na ong. 1 minuut weer op slot gaan als je verder niets doet. Doe je van voren af aan weer ontgrendelen met ab en daarna een deur open,dan gaat alles wel goed. Het lijkt een probleem wat alleen bij de achterklep speelt.Heb het slot bekeken en gesmeerd. Ook een schakelaar rechts in de klep (standenschakelaar met balletje) is gangbaar en lijkt dus goed. Is deze schakelaar ervoor om de stand van de klep door te geven? Zit het probleem misschien bij de bsi of com 2000? Is dit probleem uit te lezen?
Het gaat in principe om een Berlingo en heb het probleem ook bij Citroen problemen geplaatst. Ik hoop dat dit is toegestaan.
Het wordt nu immers wel door meer mensen gelezen,wat de kans op een oplossing vergroot.
Hoop dat iemand mij verder kan helpen.
Bij voorbaat dank, Marcel Pijper.

m pijper

Geplaatst door m pijper (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

wkhoek (0) PRO, 11 jaar geleden

Als ik het goed heb, zit er in de klep een losse signaal gever voor de geopende klep. Ik dacht net zo een als in een 306. Een wit buisje van ca 1,5 cm lang met een kogeltje erin. Die wil wel defect gaan.

m pijper (0), 11 jaar geleden

Hallo wk hoek,
Heb reeds een ander kogeltje geplaatst. Echter snel eentje uit een sloopauto,dus geen 100 procent zekerheid dat deze goed is. Heb het buisje met geopende klep ook rechtop gehouden (en daarbij aan massa gelegd) maar de klep springt nog steeds op slot.
Misschien de plus en min van dit kogeltje snel even rechtstreeks doorlussen als de klep open is? Zou zeggen dat als de klep dan nog op slot gaat dat het probleem dan niet in het kogeltje zit?
Ze zitten inderdaad ook in de 306,heb de andere daar ook uitgehaald.
M.Pijper

m pijper (0), 11 jaar geleden

Heb de schakelaar nog eens goed bekeken en doorgemeten. Blijkt dat de tweede schakelaar ook stuk is...
Inmiddels zit er een nieuwe in en de deurvergrendeling doet het weer goed.
Bedankt voor jullie hulp,
Marcel Pijper.

koekkie (0), 11 jaar geleden

mijn centrale deurvergrendeling werkt niet meer. met de afstandbediening niet en met de sleutel niet.
heeft iemand een idee wat het is?

306 cabrio (0) PRO, 11 jaar geleden

@koekkie, open voor jouw probleem een nieuwe topic a.u.b.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum