Peugeot 206: Cilinderuitschakeling

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFU, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 65

Deze Peugeot gaat in storing tijdens rijden. MIL lamp gaat knipperen en gaat op 2-3 cilinders lopen. Foutcode P0170( lambda) P0300( overslag verschillende cil), en P1336 (kans op beschadiging katalaysator). Heb motor gespoeld en gas treatment aan laten zuigen via spruitstuk. Motorolie was sterk verouderd. Viergastest is perfect. ga je rijden, dan springt storing er in en foutcode P0300 en P1336 staan er in. Heb bougies en bobine nog gewisseld, maar geen resultaat.
Via meetwaarden naar lambdawaarden gekeken, en na een poosje bleef sensorspanning op 0.785 mv staan. Ook lambda op viergastester liep op (arm mengsel) en kreeg dezelfde storing. Misschien maak ik een denkfout, maar volgens mij reageert lambdasensor goed. Het mengsel is arm, lage sensorspanning, maar wordt niet verrijkt. Even later zijn viergaswaarden weer perfect. Motor houdt niet in, maar storing springt er spontaan in. Iemand een idee

arjankempeneers

Geplaatst door arjankempeneers (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

arjankempeneers (0) PRO, 7 jaar geleden

Heb nu de adaptiewaarden gereset, nu blijft storing weg. Denk zelf dat door een slechte accu de problemen gekomen zijn. Of er moet een injector niet 100% werken. Soms hoor je de motor stationair lichtjes overslaan, maar viergas is op dat moment perfect.

arjankempeneers (0) PRO, 7 jaar geleden

Tot nog toe storing niet terug gekomen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum