Peugeot 307: claxon defect in het stuur..

Bouwjaar: 2003, Motorcode: 2.0

de claxon doet het nou helemaal niet meer..ik krijg de airbag niet los van het stuur..moet je die veren die je ziet aan de zijkanten van het stuur nou indrukken of naar boven of zo drukken ? daaronder moet er wat afgebroken zijn ofzo ...dus hij moet los..en tja naar de garage voor zoiets..verder ben ik best wel wat handig..mischien wat te voorzichtig met die airbag? wel doe ik de accu polen er af en wacht dan een 1/2 uurtje..

henksuper

Geplaatst door henksuper (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

sander_roubal (0), 16 jaar geleden

Hoi henk,

Gezien het feit dat ik zelf bij een Peugeotdealer werk heb ik deze modificatie al vaak moeten uitvoeren.
Hieronder de beschrijving:

Zet het stuur recht, open het raam, en wacht een kwartiertje. Dit heeft te maken met het feit dat alle BSI's informatie moeten wegschrijven. Na een kwartier 'slaapt' de auto en kun je zonder problemen de accupool losmaken. Accu moet inderdaad los vanwege het explosiegevaar van de airbag.

Demonteer de airbag. Dit doe je door in de uitsparingen de veer in te drukken met een platte schroevendraaier. Druk de veer goed door en de airbag springt vanzelf iets los. Nu kun je de airbag losnemen. Let echter wel goed op dat je de stekkers niet kapotmaakt. Deze zijn nogal fragiel. De stekkers aan de airbag kun je makkelijk loswippen mbv een kleine platte schroevendraaier. Deze kun je in de uitsparing steken en dan het stekkertje losmaken. Vergeet ook het schuifstekkertje van de claxon niet.
Knip het stekkertje (deze is zwart van kleur geloof ik) van de claxon los van het stuurwiel en zet hier een klein oogje aan. Boor een gaatje in het aluminium van het stuurwiel en gebruik dit gat om het stekkertje vast te zetten.

Bouw alles weer terug in maar let goed op de stekkers van de airbag, ook op de kleur. Dus groen op groen en blauw op blauw. De stekkers moet je helemaal tot de klik doordrukken en dan pas borgen met het beugeltje. Dit ivm airbag storingen. Zorg dat de bekabeling niet klem kan komen te zitten en druk de airbag weer op zn plaats.

Monteer de accu pool weer.Het raam moet je voor demontage van de accupool open zetten. Het is erg makkelijk als je namelijk nog bij je contactsleutel kan als de auto op slot valt!

Wanneer je automatische ruitbediening hebt, zal je deze moeten inleren. Dit is vrij simpel. Houd de schakelaar vast totdat de ruit geheel gesloten is, houd hem dan nog enkele seconden vast. Ditzelfde doe je bij het openen en de andere ruiten.

Succes!

Groetjes Sander.

henksuper (0), 16 jaar geleden

okee zoals je het mij zo verteld hebt,is het gelukt!!!! bedankt..hij werkt weer...groetjes henk.

sander_roubal (0), 16 jaar geleden

You're welcome...

renevw9600 (0), 16 jaar geleden

even een aanvulling op het contactsleutel verhaal, ik haal altijd de sleutel uit het contact als ik met een auto aan de gang ga, om te voorkomen dat ik met een gesloten deur te maken krijg als gevolg van "spoken" van de auto (wel eens meegemaakt dat een auto in de wasstraat op slot is "gesprongen" terwijl de sleutel in het contact zat

sander_roubal (0), 16 jaar geleden

Als je de auto door de wasstraat doet is het idd verstandiger om je raam te sluiten, maar ik ga ervanuit dat henk deze reparatie/modificatie uitvoerde op een plaats waar het droog is en dan volstaat het openen van het raam.

Groetjes Sander

renevw9600 (0), 16 jaar geleden

ja he he , denk je dat ik met m'n ramen open door een wasstraat ga rijden. het betrof hier een zgnd roll-over wasstraat waar de auto in geparkeerd stond met de ramen dicht en sleutels in het contact. waarschijnlijk is dmv een lichte beweging van de roll-over met de borstels tegen de auto de auto op slot gesprongen. maar dit kan ook op een brug gebeuren.

sander_roubal (0), 16 jaar geleden

Back on topic,
Henk is geholpen met zn claxon en daarom kan dit topic wat mij betreft gesloten worden.

Groetjes Sander

renevw9600 (0), 16 jaar geleden

Henk, toeter ze!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.