Peugeot 206: Claxon doet het niet en airbaglampje brand.

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Ik heb hier een 206+ van 2010 staan voor de APK en de claxon werkt niet.
Ik heb spanning gemeten op de claxon, maar hier is geen spanning te meten.
Op de zekering in de BSM heb ik wel spanning. Deze BSM heb ik op aanraden van de dealer vervangen, omdat deze 9 van de 10 keer stuk zouden zijn bij deze klacht.
Maar zoals jullie al kunnen nagaan, doet de claxon het nu nog niet.
Ook heb ik een storing in het airbagsysteem. De bestuurdersairbag trap 1 is onderbroken. Nu vermoed ik dat de stuurkolomschakelaar inclusief de spoel achter het stuur defect is. Maar deze kost meer dan 300 euro en heb geen zin om deze onnodig te vervangen. Ik heb het stuur al gedemonteerd en de contacten van de claxon zijn spanningsloos. Op de kolomschakelaar heb ik 3 stekkers zitten. 1 met 2 polen ( airbag ) nog 1 met 2 polen ( startonderbreking ) en 1 met 6 polen waarvan er 5 zijn bekabeld. Hier heb ik 3 kabels voorzien van spanning. De rode, de groene en de gele. De groengele is spanningsloos en de grijze heeft een zwak knipperend spanning. Waarschijnlijk CAN. Wie o wie heeft een elektrisch meetschema, met de draadkleuren die spanning moeten hebben en welke niet?
Ik hoop dat iemand van jullie mij hiermee kunnen helpen.

brandweerman112

Geplaatst door brandweerman112 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 9 jaar geleden

" de contacten van de claxon zijn spanningsloos"...

Dat klopt; in het stuur schakel je massa.

brandweerman112 (0) PRO, 9 jaar geleden

Hans4040 ik weet dat de claxon massa geschakeld is. Daarom zou er op de claxon zelf spanning moeten staan. Maar bij deze peugeot wordt er een relais geschakeld zodra de claxonknop bediend wordt en dan gaat er pas een stroom lopen over de claxon.

Ik heb inmiddels de stuurkolomschakelaar vervangen door een exemplaar van de sloop en de claxon doet het weer en het airbaglampje is uit.

Hartelijk bedankt.

Hans4040 (330) PRO, 9 jaar geleden

Mooi zo...bedankt voor de feedback.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.