Peugeot PARTNER 190C 1.9D: darm schiet uit radiator

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1868, Vermogen (kw): 51

beste leden ,
de onderste darm van de radiator is al 3 x eruit geschoten , er zit nog maar een nieuwe koppakking op na het plaatsen van een ander cilinderkop heeft een hele tijd goed geweest , de olie en het water ziet er normaal uit , wat me wel opvalt is dat er gelijk meer druk het expansievat zit als vroeger als men het wil opendraaien . zou eventueel iemand weten wat de oorzaak daarvan zou zijn .
grtj pat

patje1967

Geplaatst door patje1967 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

corvanjaarsveld (0) PRO, 5 jaar geleden

Sorry, Ik weet niet dat een radiateur darmen heeft. Maar, de maximale druk op het koelsysteem wordt beperkt door de z.g. overdrukdop (klep)
Normaal gesproken wordt de druk in het koelsysteem verhoogd door de temperatuur van het koelwater. Later bij koude motor zal de druk weer verdwenen (moeten) zijn. Een defect in de afdichting van een cilinderruimte kan kan er voor zorgen dat die druk blijft bestaan.
Ook een verstopte afvoer van de overdukdop kan roet in het eten gooien.

patje1967 (0), 4 jaar geleden

mijn excuus voor de late oplossing te vermelden , het probleem lag aan het darmpje dat gekneld zat en overdruk kon dus niet weg vandaar dat de darm onderaan aan de radiator eruit vloog .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.