Peugeot 0 2002: dashboard valt onder het rijden uit. en geeft verschillende meld

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: HDI 2.0

Hallo iedereen, ik heb het volgende probleem met mijn peugeot 307 hdi 2.0 van 2002 . Als ik een kort stukje rij, dan valt onder het rijden alles uit op het dashboard, toerenteller, snelheidmeter, benzine meter, warmte meter, lijkt net een stroomstoring. Het enige wat ik terug zie is de verklikkerlampje ESP/ASR, verklikkerlampje ABS, verklikkerlampje Airbags, en verklikkerlampje handrem en te laag rem vloeistof niveau en het woord STOP een paar keer opkomen. de moter blijft gewoon lopen kan ook gewoon gas geven gebeurd verder niks mee. Na circa 2seconde komt alles weer terug. Soms rij ik een dag dan krijg ik helemaal geen meldingen.

Heb de wagen zelf uitgelezen omdat ik dat zelf kan. Bespaard ook kosten ;) bij het testen van alle lampjes apart en communicatie naar het dashboard blijkt gewoon dat alles werkt, dus het is geen elektronische storing.

Bij het uitlezen geeft ie aan code 0235 lade druk sensor signaal te groot. 80 ECU centrale EL installatie geen communicatie.

Weet iemand misschien een oplossing of wat het precies kan of zou kunnen zijn ??? heb een foto er bijgeplaatst wat er gebeurd onder het rijden met de dashboard verlichting en meters.


Heb al de turbo vervangen en de roetfilter (FAP), las dat de meesten dit probleem hebben, en dat dan ook het vermogen weg valt. Bij mij bleek dat het slangetje naar de turbo niet goed vast zat daarna was het opgelost.

rubske

Geplaatst door rubske (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

harry4203 (465) PRO, 14 jaar geleden

storing kan worden veroorzaakt door een defect middendisplay, rij eens een poosje met de stekker los.

oldtimer (0) PRO, 14 jaar geleden

Moest je in 2002 niet de BSI updaten voor deze storing?Staat me zo maar iets van bij.
Anders zal de communicatie tussen de bsi en het instrumenten paneel wegvallen, door het verkeerd aansluiten van accesoires of het aan massa liggen van de communicatie draden ergens in de auto, of zoiets.

harry4203 (465) PRO, 14 jaar geleden

zou goed kunnen oldtimer, maar dat weet ik niet meer uit mijn hoofd. verse software is natuurlijk altijd het proberen waard.

rubske (0), 14 jaar geleden

Hoi Harry & Oldtimer,

Heb vandaag bij de peugeot dealer de BSI update laten uitvoeren kosten hier voor waren €54,- euro. Nou is het afwachten of de storing terug komt. Ik zal jullie op de hoogte hiervan houden. Deze melding (storing) hadden zij nog niet gehad.

nog bedankt voor jullie snelle reactie hierin.

rubske (0), 14 jaar geleden

Hoi Harry & Oldtimer,

Ik zou jullie nog op de hoogte houden van de storing met mijn Peugeot 307 HDI. Ben al weer terug van vakantie, maar de storing bleef terug komen. Heb via een kennis van mij de originele uitlees software en kabels bemachtigd van Peugeot, Dus heb alles opnieuw uitgelezen. Update was ook al gedaan, en dat had er niks mee te maken. Maar ben wel achter het probleem gekomen. Het bleek de autoradio (Pioneer) te zijn. De constante stroom naar de memorie en de Stroom voor de radio, die moest ik omdraaien, dat zat verkeerd aangesloten. Had ook elke keer dat de radio geen zenders onthield. Waarschijnlijk zat de bedrading wel goed voor een originele radio van Peugeot omdat de bedrading wel een originele aansluiting heeft. Heb daarna de wagen opnieuw uitgelezen en de storing was verdwenen.

Grijs = constante stroom -> zat op de radio zelf
Blauw = is stroom die via het contactslot loopt zat op de memorie van de radio en die valt dan naar een bepaalde tijd uit, dus memorie onthield niks meer.

heb de draadjes door geknip en Blauw op Grijs & grijs op blauw gemaakt. en probleem was opgelost.


Met vriendelijke groet.

Robert,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 0 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum