Peugeot 306: deurvanger

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400cc

Goede avond allemaal,

Wie kan mij in duidelijke stappen uitleggen hoe ik een deurvanger moet vervangen. heb geen elechtrische ramen/spiegels. Wie weet wat een nieuwe deurvanger ongeveer kost ik dacht zelf orgineel rond de 20euro. Met vriendelijke groet Hans

ronan04

Geplaatst door ronan04 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

De portierbekleding moet eraf. Als dit verwijderd is, kun je via 1 van de gaten in het plaatwerk de oude portiervanger verwijderen = spanstift eruit en 2x moertje verwijderen. Denk er om dat het portier nu max. open kan en dat het voorscherm in het portier kan drukken.
Portiervanger kost bij dealer idd. 20,30 incl. BTW, en neem ook gelijk een nieuw spanstiftje! Deze kost 3,02 incl.

ronan04 (0), 13 jaar geleden

He Hans goed en duidelijk antwoord en met portierbekleding bedoel je armsteun, raamdraaikruk en bakje bij speaker en ik heb gelezen dat er achter de speakerruimte ook een schroef zit klopt dat???

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Inderdaad moeten deze zaken eraf. k"Weet zo even niet zeker of er achter de speaker(ruimte) nog een schroefje zit, maar dit merk je m.i. snel genoeg. Waarschijnlijk ga je nog even martelen met het slot-knopje. Met name het weer terugplaatsen kan lastig zijn. Om het knopje te verwijderen, moet je bijv. met een klein schroevendraaiertje, het kleine palletje in het midden van het knopje indrukken en gelijktijdig het knopje omhoog trekken. Om em weer te monteren moet je er op letten dat het kleine palletje in het onderste gaatje van het slotknopje zit. Je doet het slotmechanisme op slot (alsof je het portier sluit) drukt daarna het stangetje waar slotknopje op komt naar beneden (alsof je het portier vergrendeld met sleutel) Daarna plaats je het slotknopje op het stangetje en drukt knopje naar beneden. Dit kan martelen worden. Eventueel met een punttangetje het stangetje een beetje geleiden. Uiteindelijk moet het palletje weer in het bovenste gaatje terecht komen en geborgt zitten. Lukt het niet, dan nogmaals proberen en er dan op letten dat je weer begint met palletje in onderste gaatje!

ronan04 (0), 13 jaar geleden

Wat een werk als ik het zo lees, enig idee in tijdsduur hoe lang het duurt kan ik mij daar vast op gaan voorbereiden, en kan ik nog andere onverwachte zaken tegenkomen. In ieder geval bedankt voor je reactie.

Hooghe jozef (0), 13 jaar geleden

ik heb dat ook eens vervangen op de manier die "hans 4074" aangeeft , 1 uur werk , pas wel een beetje op met al die plastiek stukjes die inklikken , van de deurbekleding , er zou wel eens eentje willen afbreken .

ronan04 (0), 13 jaar geleden

Jozef & Hans bedankt voor jullie reacties.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.