Peugeot Partner 2004: diesel bij de smeerolie

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: WJY, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 51

Goedendag,
Toen ik in december jl de auto kreeg stond het oliepeil ruim boven peil. Zoveel dat ik wat olie uit het carter heb afgetapt. Nu in juni 2021 staat het oliepeil weer te hoog, bijna 1 cm boven peil. Er zit geen water cq koelvloeistof bij de olie, de olievulopening en het kleppendeksel zien er schoon uit. Ik kom dan voorzichtig tot de conclusie dat het dieselolie moet zijn dan op de een of andere manier in mijn carter terecht komt. Ik heb denk ik tussen 5000 en de 6000 km gereden.
Op welke plekken kan er dieselolie lekken naar het carter. Brandstoffilterhuis? brandstofpomp? Heeft er iemand tips over waar ik het moet zoeken. De motor start en loopt probleemloos!
Dank

HvZff

Geplaatst door HvZff (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 2 jaar geleden

Er kan ook diesel in de olie komen als er een probleem met het regenereren van het roetfilter is.
Rijd je veel korte stukjes? Want 10 of 12 duizend kilometer/jaar is eigenlijk te weinig voor een auto met roetfilter. Wat is de kilometerstand nu?

Aftappen van olie is niet de juiste manier. De verdunde olie (met diesel) smeert niet zoals pure olie.
Verversen (inclusief) oliefilter is beter.

    Ik dacht geen roetfilter te hebben.
    Auto staat op 350 k aan km, en heeft een gereviseerde kop. Rookt niet!! - HvZff (0), 2 jaar geleden
check

Beste antwoord, geplaatst door kaleido 1 (945) PRO, 2 jaar geleden

Dit is toch nog een gewone huis tuin en keuken diesel , brandstofpomp of verstuivers , verder is er volgens mij geen contact tussen diesel en motorolie.

    Niet beter te weten is dat zo!! Maar toch.
    Kan dat via der brandstofpomp of verstuivers???? - HvZff (0), 2 jaar geleden

HvZff (0), 2 jaar geleden

Als het de brandstofpomp is, is dat een kwestie van een pakking of een andere brandstofpomp?

kaleido 1 (945) PRO, 2 jaar geleden

Toen je de auto kocht ben je er mee gaan rijden zonder beurt.
Ik zou nu eerst een beurt doen , olie en filter , olie netjes op max en rijden en van daaruit eens kijken wat er gebeurt,

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.