Peugeot Partner 2004: diesel bij de smeerolie

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: WJY, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 51

Goedendag,
Toen ik in december jl de auto kreeg stond het oliepeil ruim boven peil. Zoveel dat ik wat olie uit het carter heb afgetapt. Nu in juni 2021 staat het oliepeil weer te hoog, bijna 1 cm boven peil. Er zit geen water cq koelvloeistof bij de olie, de olievulopening en het kleppendeksel zien er schoon uit. Ik kom dan voorzichtig tot de conclusie dat het dieselolie moet zijn dan op de een of andere manier in mijn carter terecht komt. Ik heb denk ik tussen 5000 en de 6000 km gereden.
Op welke plekken kan er dieselolie lekken naar het carter. Brandstoffilterhuis? brandstofpomp? Heeft er iemand tips over waar ik het moet zoeken. De motor start en loopt probleemloos!
Dank

HvZff

Geplaatst door HvZff , lid sinds 2 jaar geleden

4 Reacties

oldford PRO, 6 maanden geleden

Er kan ook diesel in de olie komen als er een probleem met het regenereren van het roetfilter is.
Rijd je veel korte stukjes? Want 10 of 12 duizend kilometer/jaar is eigenlijk te weinig voor een auto met roetfilter. Wat is de kilometerstand nu?

Aftappen van olie is niet de juiste manier. De verdunde olie (met diesel) smeert niet zoals pure olie.
Verversen (inclusief) oliefilter is beter.

    Ik dacht geen roetfilter te hebben. Auto staat op 350 k aan km, en heeft een gereviseerde kop. Rookt niet!! - HvZff, 6 maanden geleden

Beste antwoord, geplaatst door kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Dit is toch nog een gewone huis tuin en keuken diesel , brandstofpomp of verstuivers , verder is er volgens mij geen contact tussen diesel en motorolie.

    Niet beter te weten is dat zo!! Maar toch. Kan dat via der brandstofpomp of verstuivers???? - HvZff, 6 maanden geleden

HvZff, 6 maanden geleden

Als het de brandstofpomp is, is dat een kwestie van een pakking of een andere brandstofpomp?

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Toen je de auto kocht ben je er mee gaan rijden zonder beurt.
Ik zou nu eerst een beurt doen , olie en filter , olie netjes op max en rijden en van daaruit eens kijken wat er gebeurt,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.