Peugeot 206: Distributieriem hoorbaar na vervanging

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel

Hallo, kort geleden heb ik de distributieset, waterpomp en multiriem van mijn Peugeot 206 2.0 HDI laten vervangen door een garagebedrijf. Vanaf dat moment hoor ik een ¨jankend¨ geluid waarvan de toonhoogte toerental afhankelijk is. Het geluid is alleen hoorbaar bij een warme motor en tussen ongeveer 1300 en 1800 toeren. Ik ben daarmee terug gegaan naar de garage, de monteur heeft het geluid gehoord en bevestigd dat het van de distributieriem afkomstig is. Het advies was om er mee door te rijden omdat de distributieriem nog wat moest rekken, en terug te komen als het na ongeveer 2000 km niet verdwenen was.
Mijn vraag is dan ook, is het normaal dat de distributieriem na het vervangen duidelijk hoorbaar is bij warme motor? Of staat de riem gewoon te strak?
En als de riem te strak zou staan, kan dat invloed hebben op de levensduur van de riem en de lagers van de waterpomp en de geleiderollen als ik daar 2000 kilometer mee doorrijd?

Fuego GTX

Geplaatst door Fuego GTX (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

firedriver (80), 8 jaar geleden

Dat geluid mag er absoluut niet zijn, die garagist zou het moeten demonteren en het bekijken, en een ervaren garagist zou het normaal moeten weten dat een riem helemaal nooit te strak gespannen moeten worden.
Haal eens zijn deksel eraf en luister of deze nog geluid maakt, kan zijn !!!
Gr.Jantje

harry4203 (555) PRO, 8 jaar geleden

ik mag hopen dat de riem niet rekt. teruggaan en op laten lossen.

kaleido 1 (1965) PRO, 8 jaar geleden

Riem staat gewoon te strak , terug en laat ze het maar oplossen.
Rekken staat gelijk aan knappen.

voyager (0), 8 jaar geleden

Distributie riem MAG NIET rekken!!!! Onder GEEN voorwaarde!!!!
Dus met spoed terug en laten goed maken.Met doorrijden kun je veel meer kapot maken.

Fuego GTX (0), 8 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties en de eensluidende mening, ik ga er z.s.m. mee terug naar de garage.
Inmiddels heb ik er wel al een dikke 1000 kilometer mee gereden, omdat de garage mij adviseerde om er mee door te rijden en het even aan te zien.
Is het dan voldoende als ze de riem minder strak zetten? Of zijn de distributieriem en lagers van de waterpomp en spanrollen nu te lang verkeerd belast, en zou alles opnieuw vervangen moeten worden om de voorgeschreven periode van 160.000 kilometer zonder problemen te kunnen rijden?

kaleido 1 (1965) PRO, 8 jaar geleden

Het kan allemaal wel wat hebben , maar overbelasting is nooit goed , of het schade aangericht heeft , zal de tijd uitwijzen.
Je zou een zwart op wit afspraak hier over kunnen maken , maar gezien het antwoord bij de vorige reclamatie , vrees ik dat je met lege handen komt te staan.

firedriver (80), 8 jaar geleden

IK vrees van ook kaleido 1, nu hangt het van de garage af.
Gr.Jantje

Fuego GTX (0), 8 jaar geleden

Ze hebben de waterpomp wel vervangen,
ik heb de oude onderdelen mee gekregen
en daar was ook de waterpomp bij.

leeuw106 (0), 8 jaar geleden

Ik heb dit met een 206 1.6 1.6 gehad, after market set gemonteerd, herrie en kabaal tot gevolg en de riem stond heel erg strak.
Toen een origineel set bij de dealer gehaald en de motor liep weer zoals het hoort.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.