Peugeot 206 CC 2003: electrisch dak cabrio

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: RFN, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 100

Ik kan het dak niet meer openen van mijn Peugeot 206 cc.Dit probleem is ontstaan toen ik de hoes achter in het koffer vergeten was uit te trekken , de poging naderhand resulteerde in een niet werkend dak.Zou de computer dit hebben opgeslagen als foutmelding?En hoe kan ik dit zelf resetten ?
Bedankt voor alle info.

retep67

Geplaatst door retep67 , lid sinds 10 maanden geleden

2 Reacties

hans4074 PRO, 5 maanden geleden

Er zit in de linker steun waar je de hoes in haakt een switch/schakelaar. Controleer of hier toevallig iets mee is gebeurd. Als je de switch even met bijvoorbeeld een schroevendraaiertje indrukt, moet je een klikje horen. Normaal gesproken raakt het dak niet van slag als je het dak bedient zonder uitgetrokken hoes.

    dankjewel ik ga dit meteen proberen als ik bij de auto ben ,Ik houd je op de hoogte. - retep67, 5 maanden geleden
    dit heeft niet geholpen ben nu wel beetje radeloos, heb vandaag ook de dakhaak aan een kant bekeken of de schakelaar werkt de stekkers nagekeken in het koffer en hydraulikolie staat op plus teken. - retep67, 5 maanden geleden

hans4074 PRO, 5 maanden geleden

Dan lijkt het mij de meest handige oplossing dat je het dak uit laat lezen bij een dealer. Het is een vrij complex systeem met switches en de onderlinge relatie van deze switches dat het eigenlijk ondoenlijk is om zonder (uitlees)indicatie te gaan zoeken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 CC of stel zelf een nieuwe vraag.